Tjekkiet Open

Linus Mernsten, områdeansvarlig for de danske herreseniorer, evaluerer indsatsen i Tjekkiet.

Vi deltog med Jonathan Groth, Morten Hyrup Rasmussen og Mikkel Hindersson.
Jonathan kom længst, men tabte til den stærke japaner Yuya Oshima med 1-4 (6-11, 11-9, 11-7, 11-3, 11-7) i playoff-kamp mellem puljespillet og hovedturneringen. Altså intet sensationsresultat denne gang, men alligevel er der positive ting at tage med sig fra Tjekkiet.
Mikkel leverer en fejlfri indsats mod højere rangerede Martin Heimberger fra Østrig 4-0 (11-1, 11-7, 11-5, 11-5), Groth vinder over Peter Sereda, Slovakiet med 4-0 (11-9, 12-10, 11-4, 11-5). Samme Sereda som Groth i øvrigt tabte til ved EM sidste år.

Generelt så viste det sig endnu engang, at det er vigtigt ikke selv at lave fejl. Man skal kunne spille langt. Det er særdeles vigtigt, at kunne kombinere de lange returer, hvis man vil være med internationalt. Det er ikke nok, hvis man kun kan spille kort.
Fremover skal vi træne meget på kombinationer, der begynder tæt på nettet. Det skal vi lære at udføre i forskelligt tempo og med større sikkerhed.
Det er vigtigt, at spillere og ledere analyserer kampene detaljeret og er medvidende om, hvad der skal udvikles for at kunne konkurrere på højeste niveau. Analysedelen samt at tage vare på informationen er noget, jeg fornemmer, at vi kan videreudvikle på.
Der blev spillet med den nye plastikbold (DHS), hvilket betød at mange spillere havde problemer med både timing og boldtræf. Boldenes ujævne kvalitet bidrog også til, at det blev lidt anderledes forhold for spillerne.
Det kan konstateres, at der på nuværende tidspunkt er stor forskel på de nye plastikbolde hos producenterne. Jeg er dog overbevist om, at indførelsen af plastikbolden er en forandring til det gode, når fabrikanterne får styr på kvaliteten. Det er sådan, at hver spiller med sig selv afgør, hvordan man vælger at se på forandringen – positivt eller negativt. Selv foretrækker jeg førstnævnte.

Hold-VM 2014 Jonathan Groth

Den danske mester i herresingle Jonathan Groth i aktion ved hold-VM i Japan tidligere i år. Foto: Rémy Gros. 

Forfatter: Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: +46 72 301 41 11
Kontaktperson e-mail: linus.mernsten@dbtu.dk