Internationalt nyt

Engelsk lynvisit i Hillerød

I HGI Hillerød har man haft besøg af en engelsk delegation, hvilket der er kommet en artikel ud af på klubbens hjemmeside. Læs mere om klubbesøget og ”landskampen” mod England her

Danske dommere dømt inde

Danmark er repræsenteret med dommere ved tre store internationale begivenheder i efteråret. Ved hold-EM i Lissabon i Portugal fra 24.- 28. september er Preben Søndergaard udtaget. Ved mændenes World Cup i Düsseldorf, der spilles fra 24.- 26. oktober er det Thomas Idskov, der er udtaget som dommer og så er Flemming Vitved udtaget til Swedish Open i Stockholm fra 12.- 16. november.

Sølvmedalje ved Para-VM

Den forsvarende danske verdensmester i klasse 6, Peter Rosenmeier måtte “nøjes” med sølv ved det netop afholdte Para-VM i Beijing i Kina. 14-årige Sophie Walløe nåede kvartfinalen i klasse 10, mens den tredje danske deltager Kenneth Bech måtte se sig slået i indledende pulje.
I alt 630 personer inklusive dommere og officials fra 48 lande dannede rammen om mesterskaberne, hvilket var rekord. 314 atleter dystede om medaljerne. Den danske delegation ser nu frem mod EM i Vejle i 2015. Læs mere fra VM her
Para glæde

Når man ser på dette billede, så kunne man godt få den tanke, at det gik forrygende for Peter Rosenmeier og Kenneth Bech i holdturneringen ved Para-VM, men de to herrer tabte både 3-0 til Ungarn og Polen i indledende pulje, og så var en sejr på 3-1 over Brasilien ikke nok til videre avancement.

Champions League med sydkoreanske ambassadør

Der er udtaget dommere til Roskildes tre hjemmekampe i Champions League, og her er det værd at bemærke at den sydkoreanske ambassadør i Danmark, Young-sam Ma er førstedommer fredag den 21. november kl. 19.00, hvor Roskilde tager imod de forsvarende mestre AS Pontoise Cergy fra Frankrig. I den kamp er Steen K. Andersen overdommer og Preben Søndergaard andendommer. I hjemmekampen mod polske Olimpia Unia, Grudziadz lørdag den 4. oktober kl. 17.00 er dommertrioen Steen K. Andersen (overdommer), Kenneth Pedersen (førstedommer) og Per Maae (andendommer). Fredag den 5. december kl. 19.00 tager Roskilde imod russiske Fakel Grazproma Orenburg, hvor Jens Gullberg er overdommer, Søren E. Pedersen førstedommer og Flemming Larsen andendommer. Roskildes tre hjemmekampe spilles alle i Roskilde Kongres- og Idrætscenter.

Premierenederlag til Sternbergs franske klub

I tirsdags spillede Kasper Sternbergs franske klub Bruille CTT på udebane mod Argentan Bayard i den franske Pro B. Bruille CTT med Thomas Le Breton, Benjamin Rogiers og svenske Simon Arvidsson på holdet – og altså ingen Kasper Sternberg tabte med 4-0 til Pro A-nedrykkerne Argentan. Nicoline Koefoed, der til dagligt træner i Argentan Bayard, var på tilskuerpladserne. Hun skal spille for klubbens bedste kvindehold, der indleder sæsonen mod Onnaing på hjemmebane lørdag den 20. september. Resultater fra herrernes Pro B kan ses her

ITTF har fået ny præsident

Efter 15 år på posten har 60-årige Adham Sharara, Canada (tv.) forladt posten som præsident for ITTF. Den tyske formand Thomas Weikert (th.) har overtaget posten fra den 1. september 2014.

Thomas W

VM-reglerne ændres

Danmark deltog med herrelandsholdet ved hold-VM i Tokyo i dagene 28/4-5/5. Kina vandt for syvende gang i træk VM-titlen hos herrerne, mens Danmark sluttede som delt nr. 21. Ved Board of Directors-mødet blev det besluttet, at det allerede fra det individuelle VM i Suzhou i Kina i 2015 skal være tilladt at deltage i doublerækken med en spiller fra et andet land end sit eget. Det har tidligere kun været tilladt ved EM. Det var det kinesiske forbund, der kom med forslaget. Med 111 deltagende lande hos mændene har man indset, at hold-VM er blevet for stort. Fra og med næste hold-VM i Kuala Lumpur i 2016 bliver der kun åbnet op for 96 deltagende nationer hos henholdsvis mænd og kvinder.
I det individuelle VM kan hvert land deltage med tre spillere per køn i stedet for som tidligere fem spillere per køn. Lande som har en spiller rangeret blandt de første 100 på verdensranglisten kan deltage med yderligere en spiller og har man en spiller rangeret i verdens top 20, så kan man få yderligere en spiller med. Det maximale antal deltagere i single bliver altså på fem per land og køn dog kan værtsnationen deltage med seks spillere per køn.

Team Nørreå fik mestre på Grønland og Færøerne

Team Nørreå havde tidligere på året spillere med ved henholdsvis de færøske mesterskaber og de grønlandske mesterskaber. På Færøerne vandt Anna Mikkjalsdottir senior double, junior single og junior double. Desuden vandt hun sølv i senior single. Hun tog efter mesterskaberne direkte videre til hold-VM i Tokyo sammen med Henrietta Nielsen.
Ved de grønlandske mesterskaber var det spillere, der går eller har gået på Tjele Efterskole, der dominerede. I herresingle genvandt 17-årige Ivik Nielsen det grønlandske mesterskab, mens det hos kvinderne var 17-årige Nukannguaq Søholm (billedet), der snuppede titlen for første gang.

Nakannguaq Søholm

Michael Maze kvalificeret til World Cup

Den 24.- 26. oktober afvikles mændenes World Cup i tyske Düsseldorf. Michael Maze er blandt de 20 kvalificerede, der indleder i respektive kontinentale kvalifikationsgrupper. Panagiotis Gionis (som Jonathan Groth vandt over i Bundesligaen i sidste uge) er tildelt et wildcard til turneringen.
I Tyskland venter man med spænding på om OL-bronzevinder Dimitrij Ovtcharov vil vinde sin første World Cup foran sit hjemmepublikum. ”Sidste år var jeg meget tæt på at vinde. Siden har jeg trænet hårdt og med hjælp fra publikum tror jeg på, at det vil lykkes mig at vinde titlen denne gang”, udtaler Ovtcharov på ITTF’s hjemmeside.

Andreas Dilling er klar til ungdoms Europa Top 10

Efter sommerens ungdoms-EM har den danske mester i både drenge- og juniorsingle Andreas Dilling kvalificeret sig til ungdoms Europa Top 10, der spilles i Tours i Frankrig den 3.- 5. oktober. Læs mere her

Team Building i Flensburg

I TSB Flensburg har ca. 15 spillere været på opstartslejr til sæsonen, hvor kvindernes 1. hold er rykket op i Regionalliga Nord. Ny dansker i truppen er Pernille Søndergaard (i midten tv.), der nu sammen med Sofie Egeholt Bang (i midten th.) og færøske Henrietta Nielsen (ikke med på billedet) spiller de første kampe i weekenden den 27.- 28. september.

Tysk klub Team Building 1

 

Forfatter: Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 27 26 06 09
Kontaktperson e-mail: carsten.egeholt@dbtu.dk