Zhang Jike’s præmiepenge

Søndag den 26. oktober vandt den regerende olympiske mester og verdensmester Zhang Jike herrernes World Cup i Düsseldorf ved i finalen at besejre sin landsmand Ma Long med 4-3 i sæt (12-10 i 7. sæt). Sejren fejrede han med at sparke til banderne, hvilket resulterede i, at han senere blev frataget sine præmiepenge som var på 45.000 US-dollar svarende til ca. 265.000,- danske kroner.
Siden har der på de sociale medier været ikke så få meninger om, hvor vidt det var ok, at fratage den emotionelle kineser sine præmiepenge.

Det internationale bordtennisforbund ITTF’s executiv komité har nu besluttet, at præmiepengene skal gå til en fair play pris, der belønner spillere for ’good will’ ved og uden for bordet.

“Spillerne må meget gerne vise stærke følelser. Desværre viste Zhang Jike destruktive og negative følelser efter sin World Cup-sejr, som ikke gav juryen andet valg end at fratage ham præmiepengene. Alternativet havde være at diskvalificere ham og dermed både fratage ham præmiepenge, titel og ranglistepoint. Jeg er glad for, at han beholdt titlen efter den fantastiske finale”, udtaler ITTF’s præsident Thomas Weikert.
”Jeg er glad for, at pengene går til en fair play pris. Det er et godt eksempel for unge spillere”, udtaler hovedpersonen Zhang Jike til ITTF.

Timo Boll vandt i øvrigt kampen om 3. pladsen ved at besejre japanske Jun Mizutani. Næste år afvikles World Cup’en i Halmstad.

Se Zhang Jike’s fatale fejring af sin anden World Cup-sejr herunder

 

Forfatter: Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 27 26 06 09
Kontaktperson e-mail: carsten.egeholt@dbtu.dk