57 års aldersforskel

På Virum-Sorgenfri BTK’s hjemmeside kan man læse om en serie 2-kamp, der blev spillet i går onsdag i Virum-hallen, hvor aldersforskellen mellem den yngste og den ældste spiller i en af Virums to doubler var på intet mindre end 57 år.
 

Den 12-årige yngre drenge-spiller Alexander Tophøj, der til dagligt spiller på Virums Drengedivisionshold, var sprunget til på afbud fra Pia Hansen. Han trak sin 69-årige makker Peter Fredberg frem til en 3-1 sejr i doublen, som viste sig at have stor betydning, da Virum (6) vandt holdkampen i Serie 2 – kreds 7 over Dalby (1) med 8-6. Unge Alexander vandt desuden to af sine tre singler med 3-1.

Klubrekord? Serie 2 rekord? Dansk rekord?

Med hensyn til klubrekorden, så er den god nok.

I sidste sæson vandt Virums mangedobbelte danske mester – den dengang 67-årige Niels Ramberg i en 2. divisionskamp en double sammen med den dengang 12-årige Peter Svenningsen, der som bekendt er regerende dansk mester i yngre drenge single. Altså blot en aldersforskel på 55 år.

Det er det gode ved bordtennis. Alderen betyder ikke så meget. Se holdskemaet her

Peter Fredberg (tv.) og Alexander Tophøj Jensen har indtil videre rekorden i størst aldersforskel mellem doublemakkere i Serie 2. Foto: Fra Virum-Sorgenfri BTK’s hjemmeside.

 

Kontaktperson tlf.: 27 26 06 09
Kontaktperson e-mail: carsten.egeholt@dbtu.dk