Besøg fra hinsidan

I onsdags havde jeg forestillet mig, at jeg skulle træne i Grøndal Multicenter, men da jeg nåede frem til Brønshøjs spillelokaler, blev jeg mødt af et syn bestående af et lokale fyldt med bordtennisspillere af den ældre årgang. Nogen af dem talte svensk. Jeg blev stående lidt og noterede mig, at de faktisk godt kunne finde ud af at spille bordtennis. En rødhåret herre fra den svenske lejr rejste sig og rettede kursen direkte mod mig. Det gik ikke så hurtigt, da bentøjet ikke var helt oppe på 100% efter den hurtige oprejsning. Da han nærmede sig, var jeg ikke i tvivl om, hvem det var: ”Hej Dick”, sagde jeg, og han var næsten lige så hurtig: ”Hej Carsten”.
Det var ikke til at forstå, men vi skal tilbage til sommeren 1978. Jeg var som 13-årig på sommerlejr i Herlufsholm ved Næstved, hvor den benhårde svenske træner hed Dick Torstensson. Efter en uge under hans ledelse var jeg sikker på, at jeg altid ville huske ham, og det holdt altså stik her næsten 37 år efter. Jeg er dog mere imponeret over, at han huskede mit navn.

Dick, som gennem en årrække har været en meget respekteret træner i Sverige, fortalte, at han sammen med en masse andre ældre bordtennisspillere fra Falkenbergs 60+ afdeling var i Danmark for over to dage (onsdag og torsdag) at spille venskabskampe mod Brønshøj. Noget der var kommet i stand for et par år siden via Peter Karlsson (Falkenbergs tidligere europamester i herresingle), der ved et arrangement i København i 2013 havde skabt forbindelsen med Gert Jørgensen i Brønshøj. Falkenbergs 60+ afdeling var derfor allerede i 2013 på besøg i Brønshøj, og sidste år var det så Brønshøjs 60+ afdeling, der var i Falkenberg.

Ny svensk sejr

Falkenberg stillede med 18 bordtennisspillere fra deres meget aktive 60+ afdeling. Danmark stillede også med 18 spillere dels fra Brønshøj 60+, men også fem fra Ballerup, tre fra Roskilde og Niels Ramberg, Virum.
”Vi spillede tre holdkampe over de to dage med tre-mandshold onsdag og to to-mands runder torsdag”, fortæller Torben Reiff, der glædede sig over endnu et hyggeligt og udbytterigt besøg af Falkenberg BTK, selv om svenskerne løb med den samlede sejr, som blev på 13,5 mod 10,5. Se resultatlisten med samtlige spillede sæt her

Både på Falkenberg BTK’s hjemmeside (klik her) og på Brønshøj Bordtennis’ hjemmeside (klik her) kan du læse om venskabskampen og se billeder fra Grøndal Multicenter.

Onsdag aften var der fest i Teatercaféen med middag og underholdning. Der blev sunget et par sange og Krølle, der tidligere på dagen havde været igennem et par jævnbyrdige kampe, spillede op til dans sammen med sine sønner Daniel og Davis.
”Vi er gode til at feste sammen ved vores årlige turnering, og vi har også aftalt at mødes i Falkenberg den 16.- 17. marts 2016”, lyder det fra en meget tilfreds Torben Reiff.

Helge Kocman på hjemmebane i hvepsetrøjen sammen med Niels Ramberg i doublen mod Nisse Billing og Christer Blom.

Forfatter: Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 27 26 06 09
Kontaktperson e-mail: carsten.egeholt@dbtu.dk