Østrigsk eventyr

Det har krævet mange og lange overvejelser for Sophie Walløe at tage det store spring til en af de bedste klubber i Europa på kvindesiden. Aftalen er på ubestemt tid, og det unge talent glæder sig til den daglige træning i klubben, som hun tidligere har besøgt flere gange.
”Jeg har valgt at hoppe ud i det og tage det som en oplevelse”, siger Sophie Walløe.
Tidspunktet er ideelt, da hun afslutter 9. klasse her til sommer og har mulighed for at tage et sabbatår med fokus på bordtennis.

Relationen til Linz AG Froschberg blev skabt ved et tilfælde tilbage i januar 2013, hvor Sophie deltog i en Mini Cadet turnering i Ungarn – med farmand på sidelinjen. Til holdkampene var hun blevet koblet sammen med en østrigsk makker, som havde klubtræneren Robert Renner med som coach. Med en overraskende 2. plads i singleturneringen og sin udadvendte personlighed fik Sophie gjort et godt indtryk på Robert, der viste sig at være søn til klubejeren i Linz AG Froschberg. Det resulterede i en invitation til en uges træningsophold i den ambitiøse klub senere på året – og efterfølgende har Sophie været på to yderligere besøg i Linz, der er Østrigs tredjestørste by.

Sophie Walløe ved Sophiengutstrasse (tv.) og ved Donau-floden (th.) under et tidligere besøg i Linz.

”Klubben har flere gange forsøgt at lokke mig permanent til Linz, og denne gang lod jeg mig så overtale”, siger Sophie med et smil på læben. Hun fortæller, at klubben gerne vil forme hende som spiller så tidligt som muligt og derfor håber på, at der bliver tale om et samarbejde gennem længere tid og ikke bare én sæson.

Sophie håber blandt andet, at beslutningen om at tage til Linz efter sommerferien kan øge hendes muligheder for at få et godt resultat ved Para-EM i oktober i Vejle.

I Linz vil Sophie blive indlogeret sammen med et par af klubbens andre talentfulde piger, hvilket giver gode betingelser for at blive integreret i spillertruppen – og ikke mindst lære det tyske sprog i løbet af kort tid.
”Jeg ser frem til de nye udfordringer med spænding. Så må vi se om mit ophold bliver på mere end et år eller af kortere varighed. Hvis jeg ikke trives dernede, er der jo trods alt ikke så langt hjem”, siger Sophie fortrøstningsfuldt.

Sophie Walløe er klar til nye udfordringer i Østrig. 

Forfatter: Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 27 26 06 09
Kontaktperson e-mail: carsten.egeholt@dbtu.dk