Uddelinger ved Årsmødet

Så snart referatet fra Årsmødet er godkendt, vil det kunne læses her på hjemmesiden. I første omgang kan du herunder læse om de, som blev hædret og om ændringerne i udvalgene.

Hædersbevisninger

Guldnål: Djohn Sørensen, HEP Ringe.

Djohn Sørensen ved Årsmødet i lørdags.

Djohn Sørensen har været medlem af HEP Ringe i over 30 år, været formand i 13 år og menigt bestyrelsesmedlem i 4 år. Han var primus motor for afholdelse af Ungdoms DM i Midtfyns Fritidscenter i 1992. Han har også fungeret som overdommer ved diverse bordtennisstævner. Han var dommer ved Danmarks mest kendte bordtennisstævne, nemlig Pondus Cup i KB hallen i København i 1992.
Djohn Sørensen har ligeledes været i diverse udvalg under FBTU, og har været suppleant i DBTU’s bestyrelse. I 2010 lykkedes det ham at få DM senior til Ringe. Han var hjælper ved EM i Herning i 2012, hvor han tog sig af hele spilleområdet.
Der er ikke mange bordtennisklubber i Danmark og i særdeleshed på Fyn, der kan prale med at havde arrangeret, det lokale mesterskab, ungdoms-DM, senior DM og i 2015 veteran-DM, men det har bordtennisklubben HEP, Ringe. Det kan også kun lade sig gøre, fordi klubben har en ildsjæl som Djohn, der brænder for sin klub, sin sport og sin by.

Der bliver overrakt yderligere en guldnål ved en senere lejlighed. Dette offentliggøres på hjemmesiden.

Årets Klub: Hvidovre Bordtennis

Fra venstre er det Nils Lachmann og Victor Lynge fra Hvidovre BTK, der får overrakt prisen som årets klub af Peter Sundbæk (th.). Med hæderen fulgte også et bordtennisbord fra Stiga til klubben.

Hvidovre BTK har haft medlemsfremgang. Det er værd at bemærke, at klubben har haft en stigning i alderen 0-12 år fra 30 medlemmer til 64 medlemmer, hvilket bevidner om et fantastisk ungdomsengagement (anført af Victor Lynge).
Hvidovre BTK har nu sat fokus på aldersgruppen 13-18 år, hvor man har haft en tilbagegang på 6 medlemmer. Nu forsøger klubben noget nyt og har oprettet et træningshold, hvor klubbens teenagere træner sammen med ung seniorerne, for på den måde at få de unge spillere engageret i et ”nyt” klubliv som skal fastholde dem i klubben på trods af overgangen fra ungdomsspiller til senior.
Hvidovre BTK vandt i år for første gang i 20 år medalje ved det individuelle DM (endda 5 stk.).

Årets Leder: Lars Rokkjær, B75 

Lars Rokkjær, der sidste år blev hædret med en guldnål, modtog på sin 59 års fødselsdag hæderen som årets leder i DBTU. Ud over den flotte titel fulgte der en check på 5.000,- kr.

Det var en meget overvældet Lars Rokkjær, der fra talerstolen takkede for den fornemme hæder. Den store klubmand måtte stoppe op et par gange med en klump i halsen, da han sendte tanker tilbage til Nordjylland, hvor indstillingen kom fra. I B 75’s nominering af Lars lød det blandet andet:

Lars er en meget passioneret person, som har et engagement uden lige. Han er en dygtig leder og en fantastisk god strateg, som har en dejlig positiv tro på at kunne lykkes med sine målsætninger, og når Lars arbejder på en målsætning, er det kun ganske sjældent, at han, og folkene omkring ham, ikke lykkes at med at indfri denne.
Lars´ engagement – ikke blot i B75, men for dansk bordtennis i det hele taget – er i de seneste 6-7 år taget til. Lars vil gerne skabe udvikling lokalt og påvirke bordtennissporten globalt – og det må man sige, at han formår.
Lars Rokkjær har igennem de seneste 7 år udviklet en af Europas – ja hvis ikke verdens bedste træningslejre: B75 International Table Tennis Summer Camp.
Lars er den vigtigste katalysator for udviklingen i B75 og i nordjysk bordtennis – og ja måske sågar i dansk bordtennis.
Lars grundlagde B75 i november 1974 og har været med lige siden. Han har arrangeret Nordsø Cup 39 år i træk. Han arbejder ca. 200 dage om året i udlandet, men der er ikke én dag ud af de 200, hvor han ikke er i kontakt med den øvrige bestyrelse og arbejdsgrupperne i B75 for at høre, hvordan det går i klubben og dens aktiviteter.

Mange havde fundet vej til Årsmødet i 2015. Bestyrelsen har en vision om, at der om få år vil være 100 personer på Årsmødet.

Bestyrelsen i DBTU fortsætter i samme besætning.

 

Udvalg

Bestyrelsen fortsætter i uændret opstilling. Et nyt udvalg så dagens lys, og så var der nedenfor nævnte ændringer i de eksisterende udvalg:

Carstensens Legatudvalg

Det blev på Årsmødet besluttet at oprettet et nyt udvalg – Carstensens Legatudvalg. Udvalget, der består af tre medlemmer og en suppleant, fik følgende udseende:

Lis Hævdholm (3 år)
Vilhelm Wedell-Wedellsborg (2 år)
Tommy Jørgensen (1 år)
Suppleant: Bent Sjelle (3 år)
 

Hvert år vælges af Årsmødet et medlem for tre år samt hvert 3. år vælges en suppleant. Udvalget konstituerer sig selv. Intet bestyrelsesmedlem eller udvalgsmedlem i DBTU kan vælges til eller fungere som medlem eller suppleant til Carstensens Legatudvalg.

I Breddeudvalget blev Henrik Ormstrup, Kibæk valgt ind i stedet for Djohn Sørensen, HEP Ringe der ikke ønskede at fortsætte i udvalget.

I Eliteudvalget ønskede Daniel Christensen, B 75 ikke at fortsætte. Ingen erstattede ham.

I Turneringsudvalget blev Kim Holm Pedersen, Brøndby valgt ind i stedet for Kurt Høholt, B 75, ønskede at trække sig.

I Veteranudvalget var Jørgen Enevoldsen på valg. Han ønskede ikke genvalg. Jette Vieg trak sig fra udvalget, mens Ole Hückelkamp blev valgt ind.

Preben Riel, der inden mødet var suppleant som kritisk revisor, blev valgt til kritisk revisor i kampvalg med Poul Erik Madsen, VRI, der ikke var til stede på Årsmødet. Peter Busck-Nielsen, Furesø blev valgt som suppleant.

DBTU’s Annette Westermann og Gitte Hvid nederst i billedet er dybt optaget.

Forfatter: Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 27 26 06 09
Kontaktperson e-mail: carsten.egeholt@dbtu.dk