Tvillingerne skilles

For et par måneder siden kunne du her på hjemmesiden læse om 19-årige Tobias Kamph Rasmussen (klik her), der flytter til Tyskland for at optimere den daglige træning. Nu følger tvillingebror Kasper trop, da han har indgået en aftale med svenske Söderhamn.

Undertegnede har denne første søndag i august aftalt et træningspas med Kasper i Idrættens Hus for at blive klogere på det foranstående eventyr, som allerede starter dagen efter, hvor han drager nordpå for at forfølge sin drøm.

”Jeg gør det, fordi jeg føler, at jeg mangler god træning. Jeg satser nu på at få mere ud af mit potentiale”, siger Kasper Kamph Rasmussen, der i et stykke tid har følt det utilfredsstillende at træne mange forskellige steder.

Nu ser han frem til to gange daglig træning i Söderhamn under Peter Blomqvist (far til Adam). Træningsgruppen består af bl.a. Jon Persson (nr. 78 på verdensranglisten), Jens Lundqvist (nr. 86 på vr), Hampus Nordberg (nr. 230 på vr), Simon Berglund, Viktor Brodd, Anthony Tran, Anders Eriksson og Adam Blomqvist samt to jævnaldrende spaniere, som han også kommer til at bo sammen med i klubben, der har værelser og stort fælles køkken tilknyttet træningshallen. Kasper kan også frit benytte styrketræningsfaciliteter, som klubben har med i en større lokal aftale. Ikke så underligt at klubben på hjemmesiden reklamerer med at være en del af Sveriges bedste bordtenniskommune.

Kasper Kamph Rasmussen under søndagens træning i Idrættens Hus.

Kontakten er kommet i stand via Linus Mernsten, der også har haft spillere fra Söderhamn med i landsholdstræningen i Idrættens Hus.

Kasper var i starten af juni på træningsophold i klubben (se klippet herunder), hvor han sammen med Christoffer Petersen fik undersøgt mulighederne for at bo og træne i kommende sæson, hvilket altså nu er kommet på plads.

Med Amager i Stiga-divisionen

”Jeg vil nok ikke komme til at spille mange turneringer ud over senior-DM og U21-DM i Danmark, men flere af de svenske Grand Prix-stævner”, siger Kasper Kamph Rasmussen, der dog skal spille i den danske Stiga-division for Amager sammen med bl.a. Andreas Dilling, der i øvrigt også er flyttet til Sverige (Eslöv) for at optimere sin daglige træning.

Söderhamn har hold i både den svenske Pingisligan (bedste række) samt i Superettan (næstbedste række). Kasper håber, at han også vil få mulighed for at spille enkelte kampe for holdet i Superettan.

Skolen foregår over nettet

Kasper har færdiggjort 1.- og 2.G på Brøndby Gymnasium. De sidste to år skal han nu tage over nettet – en ordning som han er ganske godt tilfreds med.

”Jeg vil tro, at jeg skal lave lektier i ca. 1½ time om dagen”, vurderer Kasper, der hverken bekymrer sig om skolen eller den virkelighed, der snart går op for ham, når han selv skal til at lave sin egen mad de dage, hvor han ikke kan købe i klubbens café/restaurant.

I denne sommer har Kasper nydt at være på ferie i Grækenland sammen med resten af sin familie. Nu bliver der nok lidt stille i hjemmet på Amager efter at forældrene Jeanette og Ole har deres tre børn spredt i henholdsvis Tyskland, Sverige og Odense, hvor storesøster skal læse Idræt og Sundhed på Syddansk Universitet.

Både træning og interview er slut denne søndag, hvor Kasper fik lært et nyt svensk ord, som han kan tage med sig hinsidan: BOLLKÄNSLA!

 

Forfatter: Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 27 26 06 09
Kontaktperson e-mail: carsten.egeholt@dbtu.dk