Nyt kapitel for Dilling

”Jeg følte, at der skulle ske noget helt nyt”, siger 16-årige Andreas Dilling, og det må man sige, at den unge sjællænder har fået indfriet. Han har i denne sæson fået en helt ny hverdag uden skole, uden familien omkring sig i det daglige, nye trænere, nye træningsmakkere, to-tre nye klubhold at spille på samt et nyt land at bo og træne i.

I starten af august flyttede Andreas Dilling til Eslöv for i det næste års tid at satse 100% på bordtennis. I Eslöv har Andreas fået tildelt stuen som sit værelse i en stor lejlighed, hvor han bor sammen med tre andre spillere.
”Jeg kan cykle til træningshallen på 5 minutter”, siger Andreas, der i Eslöv er blevet genforenet med den tidligere danske landstræner Peter Sartz, som sammen med Peter Andersson og tyske Andy udgør trænerteamet.
I træningsgruppen finder man prominente navne fra Eslövs hold i Pingisligan bl.a. kinesiske Xu Hui, Robert Svensson og Mattias Översjö samt Viktor Görman, to australiere og tre englændere.
”Jeg skal spille på hold med en af australierne i Danmark”, fortæller Andreas, der ud over at spille på Amagers hold i Stiga-divisionen også er tiltænkt kampe på Eslövs andethold i Superettan.
Den daglige træning foregår typisk fra kl. 9.00-11.30 og så igen fra kl. 15.00-17.00 med efterfølgende styrketræning. Frokosten indtager spillerne i nærheden af træningshallen sammen med eleverne fra idrætsgymnasiet, men aftensmaden står de selv for.
”Jeg har lavet noget pasta og kylling”, griner Andreas, der har det fint med, at han og de tre bofæller skiftes til at gå i køkkenet og lave mad til hinanden.

På vej til Kina

Netop nu er Andreas Dilling på vej til Kina, hvor han fra 1.- 15. september skal på et kombineret trænings- og turneringsophold, som er kommet i stand via den tidligere danske landstræner Mikael Andersson fra Sverige.
Efter en uges træningslejr udgør Andreas sammen med svenskerne Carl Ahlander og Anders Eriksson et europæisk hold, der skal spille med i en stor turnering. Endvidere skal de spille kampe i den kinesiske 3. division.
”Jeg ser frem til det hele”, siger Andreas, der dog også har planlagt at spille på dansk jord i forbindelse med ungdoms Top 12, Senior DM og Ungdoms DM.


Andreas Dilling er klar til en række nye udfordringer.

Forfatter: Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 27 26 06 09
Kontaktperson e-mail: carsten.egeholt@dbtu.dk