Firkløver i Euro Mini Champ’s

De fire spillere Cristian David Hold, Noah Tolstrup Hvid, Mathias Larsen og Theo Dyekjær deltog i den 11. udgave af Euro Mini Champ’s, der blev afviklet i Frankrig i dagene 28-30/8. Vi har modtaget følgende rapport fra Claus Arnsbæk, der sammen med David Hindersson udgjorde trænerteamet i det franske:

Spillerne mødte ind i Idrættens Hus torsdag til træning under ungdomslandstræner Christoffer Petersen. Under træningen agerede eleverne fra Brøndby Idrætsefterskole sparring. Efter træningen fortalte Christoffer om, hvad han forventede, når man stillede op under Danmarks farver både før, under og efter turneringen.
Turen gik herefter til Kastrup, hvor der var lidt ventetid i lufthaven, som blev brugt på at spise frokost og pakke kufferter om, da flere havde for meget væske med og landsholdstøjet skulle presses ned i vores bagage.

Selve turneringen foregik således:
1.- 2. gruppespil i 4 mandspuljer hvor 3 gik videre
3.- 4. grupperspil i 3 mandspuljer hvor 2 gik videre
Hvis man klarede cuttet var man i 1/16-finalen

– 1. gruppespil gik allesammen videre
– 2. gruppespil blev Theo sidst i puljen og udgik fra vinderspillet
– 3. gruppespil gik Mathias videre, han tabte til den senere vinder fra Frankrig i denne pulje. Theo vandt i denne runde nemt 1. gruppespil i consolation
– 4. gruppespil tabte Mathias til to spillere, som var et stykke bedre end ham selv.

Consolation
Theo vandt 1. gruppespil, Cristian og Noah trådte ind i 2. gruppespil og Mathias var seedet ind i cupspillet qua sin placering i grundspillet.
– 2. gruppespil gik alle videre
Herefter blev der spillet to cupkampe og begge skulle vindes for at deltage om søndagen.
Cristian og Theo vandt og skulle hermed spille en lille finale om at gå videre, desværre var det kun Cristian der vandt.
Søndag tabte Cristian i kvartfinalen i consolation, og da det blev til yderligere to nederlag, sluttede han som nr. 8 i consolation.

Turneringen gav nogle klare svar på, hvad de unge mennesker skal hjem og arbejde på:
– Den mentale forberedelse til kamp. Hvem skal vi møde, hvordan spiller han, hvad er vores plan osv.
– Bolden på bordet. Når man spiller turnering i nye omgivelser og mod nye spillere, så kan det i første omgang være ”nok” at spille bolden på bordet. Når man så er spillet varm, så kan man lede efter det mere aggressive spil.
– Det vi er gode til, gør vi ganske udmærket. Når vores modstandere indstiller sig på vores spil, så har vi ofte ikke nogle løsninger klar.

Alle drengene har fået noget med hjem til træningslokalet, og så gælder det blot om at huske på de ting, man lærte ved turneringen.

Det at sende klubtrænerne med til internationale turneringer er en del af DBTU’s talentstrategi:
”For at udvikle nye talenter, er det vigtigt også at fokusere på trænerne. Hvis ikke klubtrænerne får mulighed for at se, hvad de bedste spillere i Europa kan på de forskellige parametre, så kan vi ikke forvente, at de kan give spillerne den rette træning hjemme i klubberne. Hvis ikke vi træner med internationalt fokus, så er det svært, hvis ikke umuligt, at tage kampen op imod de bedste spillere. Det er derfor glædeligt, at flere og flere klubtrænere har mod på at stille op og deltage i talentudviklingen på denne måde”, siger elitekoordinator Christoffer Petersen.

De næste turneringer for danske ungdomslandsholdsspillere bliver i Niedersachsen, Slovakiet, Ungarn, Portugal og junior-VM.

Se samtlige resultater fra Euro Mini Champ’s her


Fra venstre er det Cristian David Hold, Noah Tolstrup Hvid, Mathias Larsen og Theo Dyekjær.

Forfatter: Claus Arnsbæk
Kontaktperson tlf.: 31 13 58 82
Kontaktperson e-mail: claus.arnsbaek@gmail.com