Livestreaming fra Para-EM

På Brøndby BC’s hjemmeside er der lagt link op til alle 12 borde:
 
http://brondbybordtennisclub.dk/wordpress/para-em-2015/

Alle otte danskere skal i aktion, når Europas bedste bordtennisspilere med handicap mandag tager fat på gruppespillet ved EM i parabordtennis i Vejle. Peter Rosenmeier indleder sit titelforsvar kl. 12.

Søndag fik de 282 spillere for første gang mulighed for at se EM-medaljerne under åbningsceremonien i Kongernes Jelling, og mandag begynder så kampen om, hvem der får lov til at tage dem med hjem. Det sker kl. 9 i Spektrum Vejle, hvor de første 24 spillere er klar til at åbne ballet ved EM i parabordtennis.

Peter Rosenmeier, der er nummer to på verdensranglisten og forsvarende europamester i klasse 6, spiller sin første kamp kl. 12 mod tyske Thomasz Kusiak. Det er en kamp, der skal vindes, hvis danskeren for første gang i karrieren skal lykkedes med et titelforsvar.

– Det er kun guldet, der tæller for mig i Vejle, men jeg ved også, at der venter nogle rigtig hårde kampe. Jeg har trænet målrettet efter det her i mere end et år, og jeg glæder mig vildt meget til at komme i gang, siger Peter Rosenmeier, I.H. Aalborg, der med en guldmedalje kan kvalificere sig til de Paralympiske Lege i Rio 2016.

Ung dansker mod verdens bedste

15-årige Sophie Walløe fra østrigske Linz jagter en medalje i klasse 10. Ved hendes første EM i 2013 spillede hun sig til en bronzemedalje, men det danske stortalent slap ved den lejlighed for verdensetteren Natalia Partyka fra Polen. Partyka har i mange år været helt suveræn i international parabordtennis, hvor hun har vundet de Paralympiske Lege tre gange i træk. Samtidig er hun én af kun ti atleter i verden, der både har deltaget ved PL og OL, senest i London 2012. Det har dog ikke gjort den 26-årige polak medaljemæt.

– Jeg går målrettet efter at vinde turneringen. Jeg har forberedt mig godt, jeg føler mig klar, og jeg har den rette tro på tingene. Det bliver spændende for mig, siger 26-årige Natalia Partyka, der spiller sin første kamp mandag kl. 11.30 – samtidig med Sophie Walløe, der er oppe mod Merve Demir fra Tyrkiet.

Landstræner Christoffer Petersen er optimist forud for mandagens kampe.

– Spillerne er klar. Vi har haft nogle gode træningspas henover weekenden, og jeg synes generelt, at spillerne har fundet det rette spændingsniveau. Jeg kan mærke på dem, at nu glæder de sig til at komme ind i Spektrum og vise, hvad de kan, siger Christoffer Petersen.

Singleturneringen slutter onsdag eftermiddag, hvor der spilles finaler fra kl. 15 i Spektrum. Torsdag tager spillerne fat på holdturneringen.

Fakta om EM

  • 282 spillere fra 31 europæiske lande deltager.
  • Der spilles i 10 klasser for atleter med fysiske handicap og en klasse 11 for atleter med udviklingshandicap. Klasse 1-5 spiller i kørestol, mens klasse 6-10 spiller stående.
  • Det er anden gang, at Danmark er vært for EM i parabordtennis. Første gang var i Hillerød i 1995, og her vandt Danmark tre medaljer.
  • Alle EM-guldvindere er direkte kvalificeret til PL i Rio 2016. Men også de sekundære placeringer er vigtige, da årets sidste verdensrangliste afgør, hvem der får resten af de eftertragtede billetter.
  • EM arrangeres af Dansk Handicap Idræts-Forbund (DHIF) i samarbejde med Vejle Kommune, EliteVejle, Sport Event Denmark og Dansk BordTennis Union.
  • For første gang i historien livestreames samtlige kampe fra et stort internationalt mesterskab i bordtennis. Se med på www.parabordtennis.dk og www.facebook.com/pttec2015

Danskerne

– Peter Rosenmeier, klasse 6 – I.H. Aalborg
– Michal Spicker Jensen, klasse 6 – TIK Taastrup
– Patrick Otte, klasse 7 – Sisu/MBK
– Rasmus Damkjær Hansen, klasse 7 – Vejen BTK
– Henrik Brammer, klasse 7 – Hillerød Handicap Idrætsforening
– Kenneth Bech, klasse 8 – Team Nørreå
– Louis Tybirk, klasse 8 – Sisu/MBK
– Sophie Walløe, klasse 10 – Linz AG Froschberg

Forfatter: Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 27 26 06 09
Kontaktperson e-mail: carsten.egeholt@dbtu.dk