Spil bordtennis i Absalon

I den tidligere Absalon kirke på Sønder Boulevard 73, 1720 København spilles der en masse bordtennis.

Som de fleste sikkert ved åbnede dette nye kultsted med et brag af et arrangement mandag den 17. august i år, hvor indbudte gæster samt tv-seere bl.a. kunne opleve Michael Maze i sit comeback mod kinesiske Ma Lin.
Det blev startskuddet til en række ”skæve” arrangementer i Absalon, hvor ejeren Lennart Lajboschitz store kærlighed for bordtennissporten skinner igennem. Der arrangeres med stor succes bordtennisturneringer flere gange om ugen, hvor nybegyndere og øvede svinger battet og har en hyggelig aften sammen.

Hver mandag er der en åben turnering for alle med start kl. 20.00 og tilmelding senest kl. 19.45. Hver tirsdag gælder det pigebordtennis i Absalon, hvor der spilles double, rundt om bordet og trænes på forskellige slag.

”Absalon kirke er genopstået på en ny og spændende måde”, fortæller Mai Jensen fra Københavns Bordtennisklub, der har besøgt stedet flere gange. Hun mener, at Absalon er blevet et rigtig sjovt sted at være.
”Jeg har været der nogle gange om mandagen, mødt og spillet mod adskillige rutinerede spillere, som jeg kendte mere eller mindre i forvejen. Desuden har jeg spillet mod nogle af de lokale, som jeg derigennem har lært lidt at kende. Jeg kan godt lide, at lære nye mennesker at kende – især gennem bordtennis”, siger Mai Jensen, der også blev lokket til at komme forbi en tirsdag, hvor begynder-piger i alle aldre spiller.
”De ville gerne vise de nye at selv om, man har fået børn og er blevet ældre, tungere og mere rusten, kan man stadig hygge sig med bordtennis. Jeg hev min 50-årige krop derind en tirsdag, og det var dejligt at se unge såvel som ældre piger kæmpe deres bedste for at serve korrekt samt ramme og returnere bolden. Jeg rådgav og opmuntrede dem, så godt jeg kunne”, fortæller Mai Jensen.

Mai Jensen i en koncentreret baghåndsunderskru.

Samværet med andre omkring bordtennis, forsøget på at få flere piger i gang, ja hele konceptet omkring Absalon varmer Mai’s store bordtennis-hjerte. Hun opfordrer alle til at kigge forbi Absalon.

Der er i øvrigt fællesspisning hver aften kl. 18.00.

Menu i uge 42:
Mandag
Knuste kartofler med balsamico & urter 
Broccoli & asier 
Kærlighedens oksegryde

Tirsdag
Palmekål med kaperscreme & mandler 
Seje jordskokker med yoghurt & dildolie

Onsdag
Grønkål & æbler
Selleri “pasta” med peperrod, 
Sprængt kylling med syltede porrer

Torsdag
Hjertesalat & æblepure med shiso
Knuste kartofler med løvstikke & ribs
Lammehals

Fredag
Taco & tequila

Lørdag
Rosenkål med ægte sauce
Dashi kogt persillerod & koriander
Farsbrød med kastanjer

Søndag
Samle Selv Burger

Forfatter: Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 27 26 06 09
Kontaktperson e-mail: carsten.egeholt@dbtu.dk