Fornem pokalsejr og stort hop på verdensranglisten

Onsdag var der kvartfinale i den tyske pokalturnering, hvor Jonathan Groth fortsatte den gode stime af sejre, da han sammen med sin klub Fulda Maberzell vandt over Grenzau med 3-1.

Det var første gang, at Jonathan Groth skulle møde sine tidligere holdkammerater fra topholdet Grenzau. Ved stillingen 1-1 i holdkampen (Xi Wang vandt 3-0 over Yoshida Masaki og Ruwen Filus tabte med 1-3 til Andrej Gacina) mødte Groth spilleren Qiu Liang, som erstattede ham i Grenzau.

Linus Mernsten fortæller: ”Groth vandt første sæt med 11-8. Qiu blev ved med at serve med overskru i et forsøg på at angribe Groth i baghåndssiden. Efter et langt 2. sæt lykkedes det Groth at vinde med 17-15. I 3. sæt dominerede Groth og vandt sikkert med 11-5”.

Efterfølgende vandt Fulda’s Wang Xi med 3-1 i sæt over Andrej Gacina, og dermed kvalificerede Fulda Maberzell sig til ”Final 4”, som spilles den 6/1-2016. Her skal Groth med stor sandsynlighed op mod sine træningspartnere i ASV Saarbrücken.

På søndag mødes Fulda Maberzell og Grenzau igen. Denne gang i Bundesligaen på Groths tidligere hjemmebane i Grenzau. Ugen efter gælder det Polish Open i Warzsawa for den formstærke dansker, der lige nu har vundet tre af sine fire singler i Bundesligaen, hvor han kun har tabt til Timo Boll.

Groth stormer frem på verdensranglisten

”Jeg er overbevist om, at Jonathan (hvis han fortsætter fremgangen, som han har vist de seneste to måneder) vil være blandt de 10 bedste spillere i Europa i løbet af et par år”, siger landstræner Linus Mernsten, der også glæder sig over, at Michael Maze efter en lang skadespause atter er at finde på verdensranglisten, hvor han indtager en placering som nr. 46.
Efter et fremragende EM med 14 sejre i 15 kampe hoppede Jonathan Groth 27 pladser frem på verdensranglisten, hvor han nu er placeret som nr. 83, hvilket er hans hidtil højeste placering.
”Det ville undre mig meget, hvis ikke Jonathan vinder en EM-medalje i single, inden han lægger battet på hylden”, siger Linus Mernsten.

Sådan er de tre øvrige danske EM-spillere placeret på seneste verdensrangliste (placering fra september i parentes):

176 (154): Kasper Sternberg Sjelle
258 (256): Mikkel Hindersson
290 (301): Claus Schou Nielsen

Forfatter: Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 27 26 06 09
Kontaktperson e-mail: carsten.egeholt@dbtu.dk