Rosenmeier og Jensen blev europamestre

Mænd, klasse 6, finale
Danmark – England….2-0

Det lykkedes for Peter Rosenmeier og Michael Spicker Jensen at vinde EM-finalen i vejle i klasse 6 i parabordtennis.

Den første double var aldrig rigtig spændende, for Peter og Michael havde i dag fundet storspillet frem. Flere gange var det Peter Rosenmeier, der med velplacerede baghåndsslag fra en position nærmest ude af balance afgjorde duellerne til dansk fordel. Dansk double-sejr på 3-1.

I den efterfølgende single mellem Peter Rosenmeier og Paul Karabardak kom Peter godt fra start, og fik en føring på 2-0 via sætcifrene 11-7 og 14-12. I det tredje sæt begyndte man at frygte, at Karabadak kunne vende kampen, da han vandt med 6-11. Det passede ikke hjemmepublikummet, der med tilråbende “PETER – PETER – PETER” støttede den danske parabordtennis helt, som fandt den sikre baghånd frem igen. Der var endnu flere af mirakelslagene i Peters baghånd, og han sluttede sættet, kampen og holdturneringen af med 11-5 og en samlet sejr på 3-1.

Tillykke til Peter og Michael, der har nået det store mål, om at vinde guld på hjemmebane i Spektrum Arena i Vejle.

Det næste store mål bliver Para-olympiske Lege i Rio de Janeiro i 2016.

————————————

Fredag kl. 20.00
I en spændende semifinale ved EM i parabordtennis lykkedes det Peter Rosenmeier og Michael Jensen, at komme et skridt nærmere deres store mål om en guldmedalje i holdturneringen.

Trods stor opbakning fra de danske bordtennisfans i Spektrum i Vejle, kom danskerne bagud fra holdkampens start, da russerne vandt doublen med 3-2 efter en dansk føring på 2-1. Derfor skulle både Peter og Michael vinde deres singler.

Peter Rosenmeier var tydeligt frustreret efter double-nederlaget, men han var tvunget til hurtigt at komme tilbage i fuld koncentration, da han skulle møde russiske Dinar Safiullin. Det lykkedes heldigvis for Peter, der udlignede holdkampen med en forholdsvis sikker sejr på 11-6, 11-5, 11-9.

I den sidste og afgørende single mellem Michael Spicker Jensen og Alexander Esaulov, var favoritværdigheden på russerens skuldre. Michael har aldrig tidligere vundet over Esaulov. Michael kom da også bagud fra starten af kampen, men med dansker-publikummet i ryggen, og en rolig spillestil, lykkedes det hele tiden Michael, at kæmpe sig tilbage i kampen, og udligne til 2-2 i sæt.

I 5. sæt kom Michael bagud fra starten med 0-3, da coach Christoffer Petersen tog time-out. Michael kom tilbage til bordet og kæmpede sig op på 5-5. De fulgtes ad til 10-10 inden Michael servede sejren hjem med 12-10. Jublen brød løs i Spektrum Arena, og Peter Rosenmeier løb ind på banen og omfavnede sin holdkammerat.

Danmark møder England i klasse 6 finalen lørdag kl. 12.00. På Englands holds spiller Paul Karabardak (WR 4) og David Wetherill (WR 8). Se finalen på parabordtennis.dk eller på DBTU’s forside.

Forfatter: Torsten Olav Sejr Hansen
Kontaktperson tlf.: 40245146
Kontaktperson e-mail: 2rsten@gmail.com