Danmark seedet som nr. 16

Det mandlige danske bordtennislandshold er seedet som nr. 16 ved de kommende verdensmesterskaber for hold, der spilles i Kuala Lumpur fra den 28. februar til den 6. marts 2016. Derfor er holdet blandt de 24 nationer i den bedste gruppe Champions Division. Der spilles først i fire grupper med seks hold i hver gruppe. Vinderne af grupperne er direkte i kvartfinalerne mens nr. 2 og 3 i hver gruppe går videre til knock out kampe om de sidste fire pladser i kvartfinalerne.

Der er VM-lodtrækning lørdag den 16. januar kl. 15.00 lokal tid i Kuala Lumpur (kl. 8.00 dansk tid). Der er 94 lande med i herrernes turnering. Danmark deltager kun med et herrehold. De 24 hold i Champions Division er i seedingsorden:

  1. Kina
  2. Tyskland
  3. Japan
  4. Sydkorea
  5. Portugal
  6. Hong Kong
  7. Østrig
  8. Sverige
  9. Frankrig
  10. Taiwan
  11. Rusland
  12. Polen
  13. Kroatien
  14. Hviderusland
  15. Grækenland
  16. Danmark
  17. Tjekkiet
  18. England
  19. Rumænien
  20. Ukraine
  21. Italien
  22. Singapore
  23. Nordkorea
  24. Malaysia

Kina placeres i gruppe 1, Tyskland i gruppe 2, Japan i gruppe 3 og Korea i gruppe 4. Herefter trækkers der lod to hold af gangen i et slangesystem. Det betyder, at Danmark kommer i pulje med Kina eller Tyskland, Østrig eller Sverige, Frankrig eller Taiwan, Tjekkiet eller England, og Nordkorea eller Malaysia.
Der skal fire spillere af sted til Malaysia. Holdet udtages efter åbne ungarske mesterskaber, der spilles i næste uge i Budapest.
Følg med på VM’s hjemmeside her

Maze og Groth tæt på OL

Ved bordtennisturneringen ved OL i Rio deltager 86 herrer- og 86 damespillere. For at kvalificere sig til den individuelle turnering skal man enten kvalificere sig via de kontinentale kvalifikationsturneringer, der spilles i april eller den europæiske i Istanbul i den første uge i april. Her kvalificerer 10 spillere sig fra Europa. I alt 40 spillere kvalificerer sig i de seks kontinentale turneringer. Herefter udtages de 22 bedste spillere, der ikke er kvalificeret (maks 2 fra hvert land kan deltage i single) igennem kvalifikationsturneringerne.
På en OL verdensrangliste hvor kun to fra hvert land kan være repræsenteret ligger Michael Maze og Jonathan Groth som henholdsvis nr. 28 og 41, og når der i singleturneringen skal deltage minimum 64, ligger de p.t. lunt i svinget med henblik på OL deltagelse.
På den rigtige verdensrangliste ligger Michael Maze nu nummer 50 og Jonathan Groth fortsætter sin store fremgang og er nu nr. 73.

VM for veteraner slår alle rekorder

VM i bordtennis for veteraner spilles fra 23. maj til 29. maj i Alicante/Elche i Spanien. Tilmeldingerne slår alle rekorder. 4.400 spillere i alderen fra 40 år og opefter har tilmeldt sig mesterskaberne. Ældste klasse er for spillere over 80 år. Det er da livslang idræt.

Forfatter: Arne Madsen
Kontaktperson tlf.: 21 70 49 28