Fiktivt resultat indberettet

Et forsøg på unddragelse af en bødestraf i forbindelse med en holdkamp mellem Ballerup og B75 i kvindernes 1. division programsat til den 5. marts blev af Turneringsudvalget indberettet til DIF’s Matchfixingssekretariat. Turneringsudvalget har pligt til at underrette matchfixingssekretariatet.

Turneringsudvalget har modtaget afgørelsen fra Matchfixingudvalget vedrørende indtastning af fiktivt resultat i holdkampen mellem Ballerup og B75 i damernes 1. division.

På baggrund af det i sagen fremlagte materiale, herunder at Ballerup allerede er idømt en sanktion af Turneringsudvalget samt at formålet ikke har været at opnå en fordelagtig position i rækken, har Matchfixingudvalget valgt at henlægge sagen.
Turneringsudvalget anser hermed sagen for afsluttet.

Citat fra DIF’s love vedr. Matchfixing:
”Idrættens ånd og integritet er dybt afhængig af, at forløbet og resultatet af enhver idrætskonkurrence eller dennes enkelte begivenheder udelukkende baserer sig på og afhænger af de involverede idrætsaktørers evner, færdigheder og bedrifter. Enhver idrætsudøvelse skal overholde de grundlæggende værdier; etik, fair play, dygtighed, holdånd og ærlighed, og idrætsaktøren forudsættes altid at have en interesse i at yde sit bedste.

Manipulation af idrætskonkurrencer (matchfixing) og tilsvarende uetisk adfærd omfattet af lovregulativet er grundlæggende i modstrid med idrættens ånd og integritet”.

Endvidere hedder det, at: ”Det er af højeste prioritet for Danmarks Idrætsforbund og specialforbundene, at manipulation af idrætskonkurrencer (matchfixing) og tilsvarende uetisk adfærd effektivt modvirkes, bekæmpes og sanktioneres. Lovregulativet tjener dette formål.

De personer, der omfattes af lovregulativet, har alle ansvar for og forventes at have kendskab til, acceptere, underkaste sig og overholde lovregulativet i enhver sammenhæng.

Personerne skal samarbejde loyalt og ærligt med de relevante kontrol-, undersøgelses- og afgørelsesorganer, herunder Matchfixingsekretariatet og Matchfixingnævnet, i forbindelse med oplysning af sager om manipulation af idrætskonkurrencer (matchfixing) og tilsvarende uetisk adfærd, hvori de pågældende personer forventes at være i besiddelse af relevante oplysninger for sagen.

Det er et fælles ansvar for alle idrættens aktører, at der i idrætsverdenen skabes en holdning mod manipulation af idræts-konkurrencer (matchfixing) og tilsvarende uetisk adfærd. Det gælder særligt for specialforbundene under Danmarks Idrætsforbund og deres medlemsforeninger. Disse organisationer skal derfor, herunder gennem oplysning og uddannelse, påvirke værdierne og adfærden hos enhver person, der på en hvilken som helst måde deltager i aktiviteter under det pågældende specialforbund eller i den pågældende forening, med henblik på at skabe en holdning mod manipulation af idrætskonkurrencer (matchfixing) og tilsvarende uetisk adfærd”.

Forfatter: Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 27 26 06 09
Kontaktperson e-mail: carsten.egeholt@dbtu.dk