Breddearbejdet sprudler på Fyn

Dansk Skoleidræt gennemfører i øjeblikket 44 festivaller over hele landet, med deltagelse af ca. 15.000 skoleelever. Heriblandt en festival i Tommerup med deltagelse af 300 elever fra 6., 7. og 8. klasse fra de fire lokale skoler. Som repræsentant for Tommerup BTK, samt alle foreningerne i lokalområdet, stod Birger Markmann. 

Med en yderst effektiv og målrettet indsats, er det lykkedes ham at stable et meget succesfuldt bordtenniskoncept på benene, kaldet bordtenniscirkus. Konceptet stråler ved at vise sporten fra sin allerbedste side, hvor alle kan være med og få en sjov oplevelse med bordtennissporten.

“Jeg har prøvet at lave det ud fra, at de her børn ikke spiller bordtennis, så jeg har lavet noget jeg kalder bordtenniscirkus. (…) Der er et konkurrenceelement indbygget i det, men det er også noget med at få boldkontrol og boldføling, som er noget af det mest elementære når man skal begynde at spiller bordtennis. Jeg tænker, at hvis jeg havde lavet en traditionel konkurrence, ville der være nogle enkelte der ville være dygtige og resten ville falde fra.”
Birger beskriver her essensen af det fastholdelsesarbejde, DBTU har enormt stort fokus på med udviklingsprojektet Det’Batter. Dansk bordtennis skal væk fra at fokusere på den enkeltes evne til at konkurrere og hen imod en sport, der lægger vægt på glæden ved at udvikle sig gennem sjove øvelser og bordtennislege, der foregår i et fællesskab. Så skal evnen til at spille en god bordtenniskamp nok følge med. 

Herunder kan du se det fulde interview med Birger i TV2Fyn under årets festival i Tommerup (interviewet starter 2:45 inde i videoen).

 

 

Forfatter: Jeppe Lindhardt Damsgaard
Kontaktperson tlf.: 43 26 21 17
Kontaktperson e-mail: jeppe.damsgaard@dbtu.dk