Tag på sommerlejr

Sådan ser det ud, når 159 spillere, 7 forældre og 29 ledere, trænere og hjælpere er samlet på Andro Sommerlejr 2016 på Tjele Efterskole. Foto: Fra facebook.

”Det går fantastisk, og stemningen er suveræn. 29 mennesker har valgt at bruge en uge på at være sammen med de 159 spillere. Alle arbejder sammen og bliver et suverænt team, som løfter hinanden. Der bliver grinet, trøstet, leget, arbejdet og altid lige givet det ekstra, som gør det bliver en uge spillerne aldrig glemmer. Kæmpe tak til alle dem, som bruger en uge af deres ferie på at give spillerne en oplevelse, som de aldrig glemmer”, siger Tommy Jørgensen, der i denne uge står i spidsen for sommerlejren på Tjele Efterskole.

Danmarks største

Tommy Jørgensen mener, at lejren i uge 26 med 159 spillere fra ca. 30 klubber må være Danmarks største over bare en uge. Der spilles på i alt 80 borde i fire haller. ”Vi har lejet en bus med chauffør hele ugen, så spillerne kan blive transporteret i pendulfart til den hal, der ligger 10 km fra lejren”, siger Tommy Jørgensen.

Humøret fejler ikke noget hos deltagerne på sommerlejren. Foto: Fra facebook.

Masser af oplevelser

Det er ikke nogen helt almindelig sommerlejr for i Tjele har deltagerne fra i søndags og til nu bl.a. været på natløb i en børnehave, hvor de blev skræmt fra vid og sans, de har været i friluftsbadet, bygget lagkager, blevet tryllebundet af den tidligere danske mester i drengesingle (bordtennis) Birger Vest, der nu er tryllekunstner, spillet fodbold – 159 spillere mod de 29 ledere og 7 forældre på banen samtidigt, været på skattejagt i byen, hvor beboerne blev involveret samt afholdt konkurrencer på smartphones.
”Det kan godt være, at der blev snydt lidt med reglerne på fodboldbanen, men trænerne vandt 6-4”, fastslår Tommy Jørgensen efterfulgt af larmende latter. Han indrømmer, at det var lidt svært at holde styr på de næsten 200 personer på banen.

Mon ikke der skulle være dømt off-side på ca. 15-20 spillere? Foto: Fra facebook.

Islandsk jubel

Hele det islandske ungdomslandshold deltager i sommerlejren på Tjele Efterskole. ”Det var stort at se Island slå England ud af fodbold-EM sammen med en flok islændinge”, fortæller Tommy.
Der har også været spillere fra svenske Ängby og mange sjællandske spillere – også spillere der har vundet medalje ved DM – med på sommerlejren, hvor Tommy Jørgensen desuden glæder sig meget over, at en masse piger har valgt at deltage.
I uge 30 kan den travle lejr-leder se frem til endnu en sommerlejr i Tjele – dog en noget mindre en af slagsen.

Så sjovt kan det være at fremstille lagkager. Foto: Fra facebook.

Forfatter: Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 27 26 06 09
Kontaktperson e-mail: carsten.egeholt@dbtu.dk