Uddelinger ved Årsmødet

DBTU’s afgående formand Bjarne Andersen (tv.) fik ved årsmødet overrakt DBTU’s guldnål af Asger Rasmussen (th.). Foto: Carsten Egeholt.

60 personer deltog i lørdags i årsmødet, der blev afholdt i Idrættens Hus i Brøndby. Så snart referatet fra årsmødet er godkendt, vil det kunne læses her på hjemmesiden. I første omgang kan du herunder læse om de, som blev hædret og om ændringerne i udvalgene.

Hædersbevisninger

Guldnål: Bjarne Andersen

Asger Rasmussen fra bestyrelsen ærede den afgående formand med bl.a. disse ord: “Nu er der valgt en ny formand for DBTU, tillykke Anders, vi glæder os til samarbejdet med dig, men det betyder også, at vi har en afgået formand for DBTU, Bjarne. Og Bjarne, du har jo haft en lang karriere i bordtennis. Det var noget med Åbyhøj, hvor du havde en driftig klub, ungdomsafdeling. Du kom også i JBTU. Du har også haft en lang kerriere som TU-medlem og -formand i DBTU og jeg tror også, der var noget instruktionsudvalg på et tidspunkt. Og så kom du også i bestyrelsen her for syv-otte år siden. Og du har været formand i fire år. Du er et meget vedholdende og engageret menneske, du er trofast overfor dine idealer og dine ideer. Der er også ved siden af det vedholdende til en vis grad noget stædighed over dig, men det ligger vel til det jyske. Men du er samtidig – det synes jeg en fantastisk egenskab, ved siden af de andre flotte – så er du meget respektfuld overfor andres holdninger, og man kan have en rigtig god drøftelse med dig. Vi kan stå på hver sin side af et synspunkt, og der er altid respekt for modpartens argumenter og holdninger. Og får du ikke din vilje, selvom du kæmper hårdt for den, så er der fuld respekt fra din side, for det og så skal vi videre. Det har jeg beundret dig for igennem, især denne bestyrelsesperiode vi har haft sammen. Jeg har ikke oplevet noget bestyrelsesmøde endnu – heller ikke i går aftes – hvor Bjarne ikke har været fuldt engageret og ind imellem i nogle punkter, kastet sig ud i det, så jeg har tænkt ‘Bjarne, har du glemt, at du har meddelt at du stopper?’. Og det siger altså noget om dit engagement. Vi vil komme til at savne dig Bjarne, men jeg tror også, der må være et eller andet du kommer til at savne, så jeg håber vi på et tidspunkt kommer til at se dig – i en eller anden sammenhæng – i bordtennis igen. Bjarne, du har fortjent DBTUs guldnål”.

Sølvnåle: Claus Arnsbæk, OB, Finn Jørgensen, Knudsker, Pia Leth, Sisu/MBK, Tommy Jørgensen, Nørreå og Kurt Høholt Jensen, B 75.


Claus Arnsbæk, OB blev tildelt en sølvnål på årsmødet. Foto: Carsten Egeholt.

Asger Rasmussen sagde i motivationen af sølvnålen til Claus Arnsbæk: “Det er til en, der på en eller anden måde, altid har været der og alligevel er så ung. Jeg vil tro langt de fleste af jer altid har oplevet denne person være til bordtennis. Han har været ungdomsleder, mens han selv var helt ung, og er nu både træner, leder og administrator. Han er meget videnbegærlig, han er hjælpsom, han er ekstremt snaksagelig. Hvis man har noget, man gerne vil have ud i hele dansk bordtennis, så fortæl ham det, så skal det nok komme ud. Pas på, hvis det er noget du ikke vil have ud”.


Betina Koefoed fra bestyrelsen overrækker sølvnål og blomster til Finn Jørgensen, Knudsker. Foto: Carsten Egeholt.

Betina Koefoed sagde om sølvnålen til Finn Jørgensen bl.a.: “Finn har arbejdet for bordtennis på Bornholm siden firserne, både i sin klub BBTUs bestyrelse, DGI, BBTK og i turneringsudvalget. Finn har været den store forkæmper til at BBTU og DGI fik en fælles bestyrelse”.


Kurt Høholt Jensen fra B 75 (tv.) blev tildelt en sølvnål, som han fik overrakt af Peter Sundbæk fra bestyrelsen (th.). Foto: Carsten Egeholt.

I indstillingen af Kurt Høholt Jensen kunne man bl.a. læse, at: “Kurt gennem rigtig mange år har været en del af bordtennis Danmark. Kurt har hverken spillemæssige ambitioner eller børn der spiller. Kurt laver et stort arbejde bag linjerne, han er planlægger og udfører utallige stævner hvert år i Jylland. Kurt er en rigtig klub mand, men samtidig er han også altid parat til at yde et stort arbejde i lokalunionen, hvor han sidder i bestyrelsen, samt i DBTU hvor han sidder i breddeudvalget, og tidligere har siddet i turneringsudvalget”.


Lars-Henrik Sloth modtog sølvnålen tildelt Tommy Jørgensen, Nørreå, der var forhindret i at deltage på årsmødet. Foto: Carsten Egeholt.

I indstillingen af Tommy Jørgensen hed det bl.a.: “Tommy er en ildsjæl, der har været med til at drive bordtennis gennem mange år, og har gjort det på fremragende vis. På mange områder har han været forgangsmand, bl.a. da der blev oprettet efterskole med særligt henblik på bordtennis, der er blevet en stor succes, der har bredt sig til andre egne af landet. På det seneste som tovholder på afviklingen af ungdoms Top 12 i Bjerringbro. Desuden er Tommy et meget værdsat medlem af Carstensens Legatudvalg”.


Pia Leth fra Sisu/MBK blev tildelt en sølvnål, som allerede er overrakt ved en tidligere lejlighed. I hendes fravær på årsmødet modtog Jens-Erik Linde fra Sisu/MBK blomsterne, som han lovede at tage med hjem til Århus.

I indstillingen af Pia Leth kunne man bl.a. læse, at Pia i de seneste ca. 20 år har været en fast del af klubledelsen i Sisu/MBK. Pia var først menigt udvalgsmedlem i fire år, dernæst formand for eliteudvalget og menigt bestyrelsesmedlem i otte år, og endelig otte år som klubbens hovedformand. Under Pias ledelse blev Sisu/MBK i 2013 kåret som Årets Klub af både DBTU og JBTU – for øvrigt det samme år medlemstallet rundede de “magiske” 200. Pia var som klubformand Primus Motor i flytningen af klubben fra klublokalerne i Skt. Annagade, der siden 1970 var hjemsted for først Sisu 70 og siden Sisu/MBK, til den nuværende lokalitet på Nørre Boulevard, der siden marts 2014 har huset de nu ca. 220 medlemmer, der er godt fordelt i alle alderskategorier. Ved klubbens mange stævner har Pia været en del af stævneledelsen både før og under arrangementerne.

Årets Klub: BTK Viby.


BTK Viby blev valgt som årets klub. Mads Mikkelsen fra bestyrelsen (th.) overrækker her beviset til BTK Vibys formand Dan Refstrup Jakobsen (tv.). Klubben får desuden en bordtennisbord fra Stiga. Foto: Carsten Egeholt.

Mads Mikkelsen fra bestyrelsen præsenterede årets klub således: “Årets bordtennisklub er en klub, der på fornem vis har formået at balancere både ungdom og senior, samt ungdom og bredde. Klubben har fordoblet sin medlemstal på bare to år, og klubben kunne i indeværende sæson sige velkommen til medlem nummer 100. På ungdomssiden været en ren talentmagnet, hvilket vidner om, dels kvaliteten i træningen, men også stemningen i klubben. Klubben debutterede ved sæsonstart i STIGA-divisionen og har været en ekstrem god eksponent for landets bedste række. Stemningen har været helt i top ved alle klubbens hjemmekampe, holdet har bestået udelukkende af lokale spillere, der alle har fået deres bordtennisopdragelse i en klub i lokalområdet. Der arbejdes seriøst på alle niveauer i klubben, fra bestyrelse og helt ned til ungdomstræningen, klubben har via crowd-fonding arbejdet intensivt på at skaffe finansiering af nye klublokale og rygtet siger, at ombygningen gik i gang i tirsdags (den 6. juni 2017) og de forventes klar til den ny sæson. Klubben blev, med 10 medaljer, den mest vindende jyske klub, ved de netop overståede ungdomsmesterskaber og klubben er også medarrangør ved de jyske mesterskaber i 2018. Årets Klub 16/17 er BTK Viby”.

Årets Leder: Ole Hückelkamp, RÆM (Roskilde Ældre Motion).


Ole Hückelkamp (tv.) får her overrakt beviset som årets leder af Asger Rasmussen fra bestyrelsen (th.). Med hæderen fulgte også 5.000,- kr. Foto: Carsten Egeholt.

Asger Rasmussen sagde om årets leder: “Han er cheftræner i sin klub, han er tidligere elitespiller, han er en sjælden kombination af iværksætteri og omhyggelighed, han er tilbage i bordtennis efter en hel del år, hvor det i hvert fald har været lidt på distancen. Jeg gætter på han begyndte at spille bordtennis midt i 50’erne, så det er mere end 60+ år siden. Han har vundet medaljer – bl.a. i 60’erne – sammen med sin bror for Sorø. Det er nok ved at være gættet, at det er vores ihærdige 60+-mand, Ole Hückelkamp, som vi efter bare to års indsats omkring 60+, i den grad synes er årets leder”.

Ny formand i DBTU


Anders Mølgaard holder her sin første tale som nyvalgt formand for DBTU. Foto: Carsten Egeholt.
 
Anders Mølgaard overtager roret som ny formand for DBTU efter Bjarne Andersen. Der var ingen modkandidater til posten. Anders fortalte i sin tale om, hvad han ville som formand for DBTU. Læs mere om Anders Mølgaard her

Lars Høgsberg blev valgt som suppleant til Bestyrelsen i DBTU.

Der ud over var der nedenfor nævnte ændringer i de eksisterende udvalg:

I Breddeudvalget blev Kurt Høholt Jensen genvalgt.

I Carstensens Legatudvalg blev Morten Krydsfeldt valgt som suppleant. Vilhelm Wedell-Wedellsborg blev genvalgt og Bent Sjelle stoppede.

I Dommerudvalget blev Mark Beckmann og Janni Andreassen blev valgt ind. Søren Engers Pedersen og Preben Søndergaard stoppede.

I Eliteudvalget blev Claus Arnsbæk og Lars-Henrik Sloth valgt ind. Gitte Maribo blev genvalgt. Lars Eckeroth stoppede.

Kommunikationsudvalgtet blev nedlagt.

I Turneringsudvalget blev Torsten Sejr Hansen og Yael Schade valgt ind. Svend-Erik Johansen blev genvalgt og Claus Arnsbæk stoppede.

I Veteranudvalget blev Mai Jensen, Lene Friis og Jesper Edelbo valgt ind.


Carsten Hvid Larsen fra Team Danmark holdt ved årsmødet foredrag om talentudvikling. Foto: Carsten Egeholt.


Dirigent Poul Steffensen (th.) sørgede for god ro og orden. Det betyder ikke så meget, at han ikke kan alfabetet, når han kan underholde med perler som: “Det er første gang, at jeg hører om ‘hundrede 60+’ – imponerende” (om Ole Hückelkamps imponerende antal af medlemmer i RÆM), og da han efter de mange hædersbevisninger forsatte årsmødet med ordene: “Og nu over til årets dirigent”. Foto: Carsten Egeholt.

Forfatter: Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 27 26 06 09
Kontaktperson e-mail: carsten.egeholt@dbtu.dk