Ildsjæl i Allerød

Filialdirektør i Nordea Allerød Lisbet Mylov (tv.) overrækker en check på 10.000,- kr. til Lars Eckeroth (th.). Foto: Allerød Nyt.

Ungdomsudvalgsformand i Allerød BTK Lars Eckeroth blev noget overrasket i går i Lillerødhallen. Han troede, at han som opstart på sæsonen skulle tale med lokalavisen Allerød Nyt, da han mødte op en halv time før træningsstart, men der var en helt anden dagsorden.
Formand i Allerød BTK Lars Rasmussen havde sørget for at de fleste af klubbens ungdomsmedlemmer og trænere var mødt frem i klubtøj for bl.a. at få taget et holdbillede. Da det var blevet taget afbrød formanden lige for en kort bemærkning, og så trådte filialdirektør i Nordea Allerød Lisbet Mylov frem for at overrække ”Allerøds Ildsjælspris – Nordea Fondens gode liv pris” til en noget overrasket Lars Eckeroth, som var den eneste i forsamlingen, der ikke kendte til dagsordenen.

I indstillingerne af Lars Eckeroth til prisen (der var nemlig flere) hedder det bl.a. at han de seneste 2-3 år har gjort en helt igennem fantastisk indsats for ungdomsbordtennis i Allerød Bordtennisklub.

Lars Eckeroth’s ankomst til ABTK har betydet mere struktur på ungdomsarbejdet, hvilket medfører gennemarbejdet og velstruktureret træningsseancer tre gange om ugen i samarbejde med klubbens øvrige dygtige ungdomstrænere, information til ungdomsmedlemmernes forældre gennem hyppige nyhedsbreve og Facebook opdateringer, sociale/sportslige aktiviteter såsom stævnedeltagelse, ferie-camps og sæsonafslutninger, holdturneringsdeltagelse for tre ungdomshold, hvilket ikke har været muligt for klubben de sidste mange år, samarbejde med andre klubber i København og Nordsjælland og lokalunion for at sikre en generel udbredelse af bordtennissporten blandt ungdommen, herunder speciel attention ift. pigespillerne, der typisk er i undertal blandt ungdomsspillerne og derfor skal forsøges fastholdt med særlige initiativer, så sporten forbliver en drenge- og pigesport.

Lars har gjort meget for at fastholde ungdomsmedlemmerne i Allerød BTK, så de ikke forlader klubben til andre klubber og samtidig en stor udvidelse af ungdomsmedlemmer til nuværende 33 medlemmer i alderen 6 til 15 år. Ydermere lægger Lars mange kræfter i at holde fast i – og hylde princippet om –  at det først og fremmest skal være sjovt at spille bordtennis. Dvs. bordtennis handler ikke kun om at vinde og forældre/klub skal undgå at ”pace” ungdomsspillere ved først og fremmest at lade spillernes motivation og spilleglæde være altafgørende.

Efter gårsdagens træning forsatte de fleste videre til opstartshygge og stegt flæsk på restaurant Skovhus.

Læs journalist Michael Braunsteins artikel i Allerød Nyt her

På Allerød BTKs facebook-side kan man se en kort video fra prismodtagelsen.

”Allerøds Ildsjælspris – Nordea Fondens gode liv pris”
Prisen har været uddelt to gange om året siden 2001. Det er Nordea Allerød og Allerød Nyt, der uddeler prisen sammen med 10.000,- kr. til en person, en gruppe af mennesker eller en forening der fortjener anerkendelse for at gøre en særlig indsats for andre borgere i Allerød Kommune.


Filialdirektør i Nordea Allerød Lisbet Mylov (tv.) sagde nogle pæne ord til prismodtager Lars Eckeroth, der til højre viser checken frem. Foto: Allerød Nyt.


Trænere og ungdomsmedlemmer fra Allerød BTK var i går med til at hædre Lars Eckeroth, inden det gik løs i træningslokalet med klubbens nye træner Rikke Salomonsen, der med et smil på læben noterede sig, at der var gjort meget ud af hendes første træningsdag. Foto: Allerød Nyt.

Forfatter: Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 27 26 06 09
Kontaktperson e-mail: carsten.egeholt@dbtu.dk