Appeludvalgets afgørelse

AFGØRELSE
Uanset at Silkeborg ikke nævner Turneringsreglementets § 11 i deres mail af 21. juni, anser vi mailen for reelt at være en ansøgning om tilmelding af et Silkeborg/Sjørring-overbygningshold i pigerækken (i stedet for et rent Sjørring-hold). TU har da også med mail af 28. august truffet en afgørelse ud fra en vurdering af § 11. Der foreligger derfor ikke en § 32-dispensationsafgørelse, hvor AU normalt vil være afskåret fra at efterprøve skønsmæssige afgørelser.

TU anfører i mailen af 28. august to begrundelser for ikke at acceptere oprettelsen af et Silkeborg/Sjørring-overbygningshold.

For det første anføres det, at ansøgningens formål er omgåelse, således at den omtalte spiller i strid med § 3 stk. 3 b) kan spille på 3 DT-hold, og at formålet ikke er det legitime hensyn til bl.a. ”opstilling af hold”. Det er vores opfattelse, at en accept af et overbygningshold ganske vist også løser klubbens § 3 stk. 3 b)-problem, men at en afvisning vil indebære, at pigeholdet vil blive trukket, da man ikke har et rimeligt alternativ til den pågældende spiller. Formålet ”opstilling af hold” er dermed opfyldt.

For det andet – og ret klart fremført som det væsentligste argument for at afvise anmodningen – gør TU gældende, at oprettelsen af overbygningsholdet skulle være sket inden holdtilmeldingen. Denne begrundelse holder efter vores vurdering ikke, idet ansøgningen er modtaget 21. juni og sidste frist for holdtilmelding udløb først 1. august. Den omstændighed, at Sjørring formelt havde tilmeldt et pigehold før 21. juni, tillægger vi ikke betydning, da en tilmelding inden 1. august frit kunne tilbagekaldes og genfremsendes inden fristens udløb. Det var reelt også det, der skete, da Silkeborg og Sjørring i fællesskab sendte mailen af 21. juni. Den omstændighed, at TU har ladet over 2 måneder gå, før man tog stilling, skal hverken komme klubberne eller den pågældende spiller til skade.

Ud fra en antagelse om, at de øvrige betingelser i § 11 er opfyldt, er det derfor vores afgørelse, at Silkeborg/Sjørring skal tillades at deltage i pigerækken med et overbygningshold.

Med venlig hilsen
Dansk BordTennis Union

Appeludvalget

Forfatter: Peter Busck-Nielsen
Kontaktperson tlf.: 43 26 21 12
Kontaktperson e-mail: peter.busck@dbtu.dk