Et comeback fyldt med kærlighed

Tirsdag den 16. januar 2018 har DBTU 75 års jubilæum. Et jubilæum, der i dagene op til jubilæumsdagen vil blive markeret med en række artikler her på hjemmesiden og desuden ved en reception i forbindelse med DM for senior søndag den 4. marts 2018 kl. 12.00 i Vendiahallen i Hjørring.

Et comeback fyldt med kærlighed

Af Pia Toelhøj, tidligere landsholdsspiller og dansk mester i damesingle i 1995

Min beretning for de sidste 25 år.

Et STORT tillykke til DBTU med de 75 år. I er med til at glæde masser af mennesker hver dag. Bordtennis er den skønneste sport med masser af følelser involveret. Min historie er som mange af andres en historie om en kærlighed til en sport som stadig i en alder af 50+ vokser.

I næsten 20 år har jeg været uden bordtennis. 15 år på landsholdet, spillet et utal af kampe, landskampe, EM og VM. Rejst over hele verden. Nydt at være en del af denne familie. Så kom en periode med for min del at stifte familie (fire børn) og egen virksomhed. Jeg oplevede sorg ved bl.a. at miste mine forældre og min bedste veninde. Nu er jeg så tilbage i bordtennissporten, og jeg nyder hvert minut.


Pia Toelhøj startede sit internationale comeback ved veteran-VM i Alicante i Spanien i 2016. Her i double med sin faste følgesvend svenske Petra Sörling.

Jeg mindes en sport, som har udviklet sig ekstremt, siden jeg for ca. et år siden kom tilbage. Jeg glemmer endnu, at der er mulighed for time-out, bruger tid på at regne til 6, 12, 18 så jeg ikke får skæld ud af dommeren, forsøger at udvikle min baghånd, da kontra hører datiden til, forsøger at tage det nye spil til mig, nye bolde, spille med kortere bevægelser, tættere på bordet, at vi nu kun spiller til 11 og alt andet, som nu er en del af at have det sjovt, når man er på banen.


Fra venstre Pia Toelhøj, Anna-Carin Ahlquist, Jette Vieg og Petra Sörling. Pia vandt single og double sammen med Petra i veteran-turneringen i Göteborg.

20 års pause og nu tilbage med et stort ønske om at det fremover vil være en stor del af mit liv igen. Har lige tilmeldt mig bordtennisportalen, og smiler når jeg ser min velkomst: Nul venner. Det er nemlig lige præcis det, man har, venner og det som jeg nyder ved at være tilbage.
I passer alle på hinanden og drager omsorg. Jeg har oplevet det et utal af gange efter at være kommet tilbage. I ens klub, til turneringer både som veteran og senior. Bliv ved med det. Det gør livet endnu mere skønt, når vi er en del af et sundt fællesskab.

Petra Sörling, min svenske doublemakker, ringede til mig for ca. et år siden, og fik mig tilbage til sporten. Når jeg ser tilbage på mit sidste comeback-år, så er det fuldt af gode oplevelser med sporten. Tyrkiet var en af mine største oplevelser med hensyn til at være tilbage på sejrsskamlen, som i de unge dage. Fire guldmedaljer og det primært fordi jeg er så optaget af at min styrke på mine lidt ældre bordtennisdage skal være at nyde hver en bold og være så mentalt stærk som muligt. Det lykkedes i september måned i Antalya.


Pia Toelhøj vandt fire gange guld ved veteran-turneringen i september i tyrkiske Antalya i 2017.


Pia Toelhøj øverst på skamlen i mixed double sammen med Lauri Laane i Antalya i 2017.

Jeg har været heldig at opleve de bedste spillere i verden tæt på. Det meste af det sidste år har jeg rejst med Petra og været til World Cup, VM, EM, SOC som tilskuer og deltaget som spiller i udenlandske turneringer som veteran samt forsøgt at gribe så meget som muligt på dansk grund. Jeg er blevet spurgt flere gange, hvad der gør, at jeg efter 20 år forsøger at komme tilbage i bordtennis shape. Svaret er ganske enkelt: Jeg ELSKER det…


Tilskuere ved Womens World Cup i Toronto, Canada i 2017. Fra venstre Bruce Burton, Pia Toelhøj, Petra Sörling og ITTF-præsident Thomas Weikert.

DBTU endnu engang tillykke til jer og alle de mennesker der hver dag gør en forskel for vores suveræne sport – vi ses derude!


Til venstre Pia Toelhøj og Petra Sörling, da de vandt en Davis Cup veteran-turnering i Izmir i Tyrkiet i 2017. Til højre Pia Toelhøj i selskab med Ding Ning (tv.) og Zhu Yuling (th.) ved World Tour-stævnet i Stockholm i november 2017.

Forfatter: Pia Toelhøj - pia.toelhoej@sportinvaders.dk
Kontaktperson tlf.: 27 26 06 09
Kontaktperson e-mail: carsten.egeholt@dbtu.dk