Fremgang for bordtennis

På billedet er det formanden for Roskilde Bordtennis BTK 61 Johanne Tschernja (tv.) og pigetræner Marielle Nielsen Hansen (th.).

“Netop nu har vi 209 medlemmer”, siger en smilende Benny Berthelsen, kasserer i Roskilde Bordtennis.

Tiden nærmer sig for, at bordtennisklubben kan rykke ind i nye rammer (det nye gymnastik- og bordtenniscenter på Kildegården), og det falder fint sammen med, at klubben netop er kommet op på at have 200 aktive medlemmer registreret lige her og nu.

Men det er en lang rejse klubben har været på. For 14 år siden, da klubben stadig var i kælderlokalerne i Kildegården, havde den omkring 80 medlemmer, men idéen var sået omkring at gøre bordtennis kendt i hele Roskilde. Det skulle ske på to fronter dels gennem en professionel satsning på et hold, der kunne gøre sig bemærket på den største scene i europæisk bordtennis, dels gennem en udvikling af klubbens organisation.

BTK 61’s ledelse kan nu se tilbage på en række store oplevelser, og på en medlemsudvikling, der i første omgang betød en flytning af træningen til Roskilde Kongrescenter Bauhaus Arena, og siden har banet vejen for en bordtennishal, der skal danne rammerne for klubbens videre udvikling.

Benny Berthelsen peger på flere faktorer, der til sammen har givet medlemssucces:

– Der er arbejdet hårdt på at skabe en stærk organisation bag klubben, en stærk bestyrelse, en Allan Bentsen, der om nogen har været omdrejningspunktet både i klubben, i Roskilde og i resten af bordtennis-danmark, og en udvikling/sammensætning af trænersiden, der kan sørge for gode oplevelser i hallen.
– Satsningen med klubbens elitehold i et tæt samarbejde med kommunen, der har givet klubbens medlemmer, sponsorer, borgere i Roskilde, der ikke tidligere har kendt til sporten, og bordtennisspillere fra nær og fjern i Danmark store oplevelser, og både har givet en synlighed i byen og har sat Roskilde på både Danmarks- og Europa-kortet.
– Et mangeårigt og godt samarbejde med skoler og SFO’er.
– Et mangeårigt samarbejde med den succesrige Roskilde Ældre Motion, der dels fylder hallen hver tirsdag formiddag, men også har været med til at styrke klubbens veteranafdeling, der i dag er mere end 40 medlemmer.
– En opbygning af en senior motions-gruppe, en gruppe, der ikke tidligere har været tilbud til, og som i dag er mere end 30 medlemmer plus den har trukket tidligere spillere tilbage til bordtennis efter at have været væk fra sporten i både 10, 20 og 30 år.
– Den seneste og vigtigste satsning på at gøre ungdomsarbejdet endnu bedre. At få Marielle ind som træner til at opbygge i første omgang et pigehold, for at få flere piger til at spille, og senest også til at have fuldt ansvar for begyndertræning og let-øvet træning, har på kort tid fået tilgangen til klubben til at blomstre. Efter et dyk på ungdomssiden i en 2-3 årig periode er klubben igen ved at ramme 100 medlemmer i den gruppe, og vi forventer, at det kommer til at sprænge rammerne yderligere i de kommende år takket være Marielle.

“Roskilde Bordtennis, BTK 61 glæder sig til at vise, at den nye bordtennishal kan fyldes på alle tidspunkter af døgnet alle ugens dage, og man har endnu flere idéer endnu, som skal sættes i søen”, udtaler Johanne Tschernja, formand for Roskilde Bordtennis BTK 61.

Forfatter: Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 27 26 06 09
Kontaktperson e-mail: carsten.egeholt@dbtu.dk