To loose or not Tølløse

På billedet er det Tølløse BTKs oprykkere. Fra venstre Klaus Hansen, Lasse Kessler, Karsten Haumann og Lars Sørensen.

Lørdag den 5. maj var dagen kommet, hvor Tølløse BTK som vinder af 3. division kreds 1 skulle spille en altafgørende kvalifikationskamp til 2. division mod Vejle, der sluttede som nr. 2 i 3. division kreds 2. Kulissen var sat, da kampen skulle spilles hos Tølløse på Kildedamsskolen, hvor de fremmødte skulle blive vidner til noget af en gyser.
Således var hjemmeholdet bagud med 3-6, inden det på mirakuløs vis lykkedes at vinde de sidste fem singler til slutresultatet 8-6, hvilket lige akkurat var nok. 7-7 havde nemlig ikke været nok, da Vejle så havde vundet på en bedre sætscore.

Undertegnede har spurgt Tølløse-spiller Klaus Hansen om, hvordan han oplevede den vanvittige kamp:

”Det var en fed kamp at være med i og at vinde. Intens stemning hele vejen. De højest ratede vinder indtil stillingen 3-3. I de næste fire singler taber vi to nøglekampe, da Karsten Haumann og Lars Sørensen begge taber til lavere rangerede spillere. Især Mickey Elsborg spillede flot mod Karsten og vandt fortjent 3-0. Lasse Kessler sluttede denne runde af med at slå Mikkel Madsen 3-0. Nede med 4-6 havde vi rigtig nok ryggen mod muren. Vi havde regnet ud, at vi ikke ville vinde på sæt ved 7-7. Karsten starter med at spille fantastisk mod Vejles bedste spiller Jakub Pavolka og vinder flot 3-1. Samtidig vinder jeg i en tæt kamp over Mickey.
Så var der lagt op til to afgørende singler, hvor rutinen for alvor slog til. Lars vinder forholdsvis hurtigt over Mikkel Madsen. Da Lars er færdig, fører Vejles Mikkel Johansen 2-1 i sæt over Lasse Kessler. De sidste to sæt vinder Lasse i en virkelig medrivende kamp, hvor der blev klappet af alle bolde. Vejle havde i øvrigt flot fem tilskuere med til Tølløse”.

Det er værd at bemærke, at Vejles hold havde en gennemsnitsalder på ca. 18 år, mens Tølløses er på ca. 50 år.
Tølløse BTK har tidligere været oppe i 1. division to gange. Sidst holdet var i 2. division var i sæsonen 2013/2014.

Forfatter: Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 27 26 06 09
Kontaktperson e-mail: carsten.egeholt@dbtu.dk