Tobias matchvinder for Saarbrücken

På billedet har Tobias Rasmussen og Patrick Franziska netop vundet den sidste bold. Foto: Privat.

Tobias Rasmussen var i første omgang tiltænkt en plads på Saarbrückens andethold i den tyske 2. Bundesliga, men klubben valgte at give ham chancen på 1. Bundesligaholdet i de tre første kampe.
Den 31. august fik Tobias debut i 1. Bundesliga foran 395 tilskuere, da Saarbrücken på udebane tabte med 3-2 til Ochsenhausen. Tobias’ holdkammerat Patrick Franziska vandt sine to singler. Tobias tabte tredjesinglen med 0-3 i sæt til Stefan Fegerl og den afgørende double ved 2-2 blev tabt med 0-3 i sæt sammen med Darko Jorgic til Hugo Calderano og Stefan Fegerl.

Den 2. september spillede Tobias andensingle på holdet, der på hjemmebane foran 520 tilskuere tabte med 3-1 til Borussia Düsseldorf. Tobias tabte ved den lejlighed med 1-3 i sæt til egyptiske Omar Assar (tidl. Københavns BTK).

Tredje gang skulle vise sig at blive lykkens gang. Saarbrücken tog den 9. september imod Werder Bremen, hvor Tobias uden at have spillet single blev sat ind i den afgørende double sammen med Patrick Franziska ved stillingen 2-2 i holdkampen. Franziska, der som bekendt er europamester i herredouble sammen med en anden dansk spiller nemlig Jonathan Groth havde forinden vundet tredjesinglen i holdkampen over Gustavo Tsuboi. Tobias vandt doublen sammen med Franziska over Gustavo Tsuboi og Florent Lambiet med 3-2 (11-5, 11-8, 6-11, 11-13, 11-5).

Se hele holdkampen her (scroll frem – snyd ikke dig selv for Tobias-lækkerier ved 9-5 i femte- og afgørende sæt).

Dagen forinden havde Tobias spillet på Saarbrückens 2. Bundesligahold, der vandt med 6-1 over Neckarsulm. Tobias vandt ved den lejlighed både double (3-0) og singlen over Julian Mohr med 3-2 i sæt.

I sidste uge var Tobias på træningslejr i Idrættens Hus i Brøndby sammen med resten af det danske landshold, der som optakt til det individuelle EM, der starter i dag, trænede med det engelske og svenske landshold.

Forfatter: Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 27 26 06 09
Kontaktperson e-mail: carsten.egeholt@dbtu.dk