DK vandt højspændt drama

Hverken Alfred Hitchcock eller H. C. Andersen kunne have skrevet det mere dramatisk. Efter en kamp, hvor Danmark var helt nede i sækken mod de polske herrer, lykkedes det på mirakuløs vis at vende en truende fiasko til succes og sejr. Dermed er Danmark klar til kvartfinalen 2. påskedag klokken 16 mod Belgien.
Allan Bentsen slog i den afgørende kamp den kinesiske polak Wang Zeng Yi med 12-10 i femte og afgørende sæt efter at have været bagud 0-2 i sæt.
– Jeg havde svært ved at lægge hans server godt i de første to sæt, og samtidig var jeg meget usikker på mine egne server. Derefter begyndte jeg at serve mere enkelt og uden så meget skru, og det gav nogle gratis point. Forskellen på Maze og jeg er, at jeg spiller lidt langsommere, og det kan faktisk være en fordel mod den type spillere, sagde en jublende Allan Bentsen, der var foran 9-5 men kom bagud 10-9 i det afgørende sæt.
– Det er ikke altid, man bliver mindre nervøs med alderen, og ved 10-9 vidste jeg ikke, hvad jeg skulle gøre ved mig selv, men heldigvis vandt jeg, sagde matchvinderen.
Danmarks normale es, Michael Maze, var ude i to tætte kampe med forskelligt udfald.  Efter sejren var det en lykkelig og lettet Michael Maze, der tog imod pressen.
– Det er den vildeste holdkamp, jeg har været med til. Det er fantastisk, at Allan vinder, men jeg troede faktisk på det hele vejen igennem, sagde Michael Maze.
Han kunne ikke lade være med at hæfte sig ved, at de to nationers to seneste opgør begge er endt med polsk 3-2 sejr efter dansk 2-0 føring. Men i dag vendte billedet altså.
Selvom hans første kamp endte med knebent nederlag til Yi, forsøgte Michael Maze at hive sig selv op ved de korte hårrødder. En mission, der lykkedes til fulde.
– Jeg prøvede at tage det med mig fra den første kamp, at jeg faktisk endte med at spille ok. Yi spillede forrygende, sagde Maze, som fremhævede, at det gav styr på selvtilliden at komme igen.
Han roste det entusiastiske publikum og var ikke sen til at give dem en del af æren for den vanvittige sejr.
– Det er altid fantastisk at spille i Danmark. Publikum giver os nogle ekstra procent, og det var ekstra vigtigt i dag, hvor vi var bagud, sagde Maze.
Sportschef Peter Sartz roste specielt OL-bronzevinderen Finn Tugwell, der stædigt forfulgte kvartfinaledrømmen i sin single, på trods af polsk 2-0 føring, da han skulle på banen.
– Vi spillede fem gode kampe på meget højt niveau, men kampen vender, da Finn går ind og vinder. Det er stærkt af ham, at han tror på det, selv om vi er bagud, sagde Peter Sartz.
Finn Tugwell var godt klar over, at der hvilede et tungt pres på ham, men tankerne kredsede ikke så meget om holdets skæbne.
– Jeg spekulerede ikke så meget på den samlede stilliing. For mig var gjaldt det først og fremmest om at koncentrere mig om at vinde min egen kamp, sagde den danske singlemester efter kampen.
I morgen står danskerne så overfor Beligen i kampen om at nå de afgørende medaljematcher. Finn Tugwell spår på forhånd en ny lige kamp.
– Det er et godt hold, men vi skal have hul på Jean-Michel Saive, hvis vi skal have en chance, vurderer Tugwell.
Sportschef Peter Sartz regner også med, at det bliver en meget lige kamp mod Belgien. Kampen spilles kl. 16.00. 
– Belgien er nok favoritter, men det bliver en meget lige kamp, og begge hold har en god chance for at gå videre, vurderer sportschef Peter Sartz, der gav det hjemmebanefordelen en del af æren for sejren.
Den danske matchvinder Allan Bentsen opfordrer da også endnu flere tilskuere til at finde vej til Arenaen i morgen.
 

Forfatter: Trine Grauholm og Jakob Poulsen
Kontaktperson tlf.: 51 29 91 37
Kontaktperson e-mail: jakob.harden@dbtu.dk