Rumænien klar til semifinale

Det rumænske landshold levede livet farligt. Alligevel er holdet klar til semifinalen efter 3-1 sejr over Tyskland i en meget tæt kamp.
Europaranglistens nummer fire Mihaela Steff blev matchvinder med to sejre, men også tyske Elke Wosik viste storspil.
Wosik slog i flot offensiv stil den 34-årige rumæner Otilia Badescu 12-10 i femte sæt, og dermed var stillingen 1-1 efter de første to singler.
Tyskland, der må undvære en influenzaramt Nicole Struse, havde derefter en rigtig god chance for at komme foran, men unge Kristin Silbereisen kunne ikke udnytte den ene matchbold, hun havde i fjerde sæt mod Adriana Zamfir. Femte sæt blev en ren formsag for rumæneren, der hurtigt kom foran 8-1.
Derefter var det op til formstærke Elke Wosik at bringe tyskerne tilbage i kampen, men det pres så ikke ud til at tynge den 32-årige tysker. Hun lagde forrygende ud mod Mihaele Steff, og alt lignede tysk sejr, da Elke Wosik havde matchbold ved 10-9 i tredje sæt. Men tyskeren lagde den korte retur i nettet, og så vendte kampen fuldstændigt.
Mihaele Steff fik sin stort anlagte offensiv til at fungere, og efter fem sæt sørgede hun for at sikre  Rumænien adgang til medaljekampene med en samlet sejr på 3-1.
Rumænien er det første hold, der er klar til semifinalen. De tre øvrige kvartfineler spilles klokken 13 i eftermiddag. Slovenien tørner sammen med Østrig, Italien skal op imod Rusland, mens Ungarn og Kroatien mødes.
I kampene om placeringerne 9-16 vandt Hviderusland over Serbien 3-0, Belgien slog Portugal 3-0, Sverige slog Slovakiet 3-2 og Polen slog Tjekkiet 3-0.

 
 
 

Forfatter: Trine Grauholm
Kontaktperson tlf.: 51 29 91 37
Kontaktperson e-mail: jakob.harden@dbtu.dk