DK-Rumænien

Maze har efter en suveræn kamp bragt Danmark foran i semifinalen mod Rumænien. I en kamp hvor Maze dominerede fra start til slut lod han aldrig Andrei Filimon komme til fadet, og han vandt da også så sikkert som 11-5, 11-4, 11-5. De var i sær i serv-retur spillet Maze var dominerende. Rumæneren er normalt bedst når spillet kommer i gang, og han fik aldrig chancen for at spille de lange dueller. Maze var i stand til at få første angreb i stort set hver bold, og dette resulterede i en overkommelig sejr.
 
Allan Bentsen var chanceløs i Danmarks anden kamp, og tabte klart til rumæniens førstemand Adrian Crisan. I de første to sæt havde Allan mange chancer, men var hele tiden presset i de mange lange dueller. Sættene blev tabt 6-11 og 5-11. I tredje sæt var Allan foran med 7-3, men fik så ikke flere point, og tabte med 7-11.
 
Finn Tugwell har netop banet vejen til en finale ved at besejre rumænernes tredjemand Constantin Cioti. I en kamp der startede lidt nervøst skiftedes de to spillere til at kontrollere det korte spil ved nettet og dermed også kampen. Det så længe ud til at det skulle blive rumænsk sejr, men en dansk time out i 4. sæt ved stillingen 2-1 i sæt og 5-2 til rumæneren var med til at vende kampen til dansk fordel. 
 
Ved stillingen 10-8 til Tugwell i 5 sæt tog rumæneren time out, men ligemeget hjalp det. Det blev til dansk sejr 11-6, 5-11, 6-11, 11-8, 11-8 efter en kamp der ikke bød på det store spil, men en masse spænding og en dansk sejr.
 
Michael Maze mod Adrian Crisan blev en gyser. Allerede i første sæt var der enorm spænding, da de to duelanter fulgtes ad hele vejen. Først efter flere sætbolde til Maze, måtte Danmark se første sæt gå til Crisan med 17-15. Andet sæt gik forholdsvis nemt til Crisan med 11-7 inden Maze i tredje sæt fik vendt tingene. Ved stillingen 3-5 i tredje sæt tog Maze time out, og vandt sættet med 11-9 på en kantbold.
I fjerde sæt var det Maze der bestemte, og kom foran med 6-2. Flere bolde blev dog sendt ned i Crisans baghånd med Michaels forhånd, men de kom desværre alle retur. Til sidst kunne Maze dog hive sætte hjem med 11-9.
I femte sæt så det lovende ud ved 4-1, men fem bolde i træk til Crisan vendte billedet. Michael kom dog igen og kom på 8-8. Her var der to oplagte chancer for Mazes ellers så sikre forhånd, men begge blev brændt og Crisan kunne serve sættet hjem og vinde 11-8 i femte.

Veteranen Allan Bentsen der spiller sin sidste store turnering for Danmark endte med at blive matchvinder i den afgørende kamp mod Andrei Filimon. Der skulle fire nervepirrende sæt til inden danskerne kunne strække armene i vejret og sikre sig den sidste finaleplads, som spilles i morgen kl. 19 mod Østrig. Bentsen vandt med cifrene 11-7, 9-11, 11-6, 11-7. Bentsen spillede en god kamp og havde overtaget i det meste af kampen, og det lignede aldrig andet end en dansk sejr.
 
Cirka 1600 tilskuere så Danmark gå videre til en finale i en EM-turnering for første gang nogen sinde for seniorer.
 

 

 

Forfatter: Martin Bremer og Jakob Harden
Kontaktperson tlf.: 51 29 91 37
Kontaktperson e-mail: jakob.harden@dbtu.dk