Maze og Tugwell ude

Overraskelserne i herredouble er ikke slut på denne femte spilledag ved EM i Århus. Det topseedede danske par Maze/Tugwell tabte til et meget veloplagt svensk par Lundqvist/Karlsson.
 
Ved stillingen 9-9 i 1. sæt vipper Maze med forhånden langt inde over bordet, og kan efterfølgende ikke nå at flytte sig. Tugwell får dermed ikke mulighed for at slå på den svenske returbold og Maze får bolden i maven og svenskerne snupper sættet 11-9.
 
I. 2. sæt kom der mere gang i duellerne, men det var ikke det eneste, der kom gang i. Duellen på tilskuerpladserne var også meget intens.
Omkring 30 svenskere i gule og blå nationalfarver og vikingehatte heppede de undertippede landsmænd til at slå til mod overmagten. De danske fans kunne ikke hamle op med svenskerne på tilskuerpladserne, og det samme gjaldt for Maze og Tugwell inde ved bordet.
Sætttet var igen meget lige, hvor danskerne afslutningsvis blev skarpere til at slå vindere. 10-8 blev i danskernes favør til 10-10 før de kunne hive sættet hjem 12-10.
 
I det vigtge 3. sæt viste det topseedede danske par, at de trods gårdsdagens strabadser stadig havde battet limet rigtig sammen. Det gav en solid føring på 8-5. Føringen skrumpede dig hurtigt ind, og pludselig var det svenskerne, der var ovenpå. Med seks bolde i træk vandt de sættet 11-8.  
 
I 4. sæt bølgede stillingen frem og tilbage. Det blev hurtigt 3-0 til Danmark, men igen kom svenskerne ind i en god stime, og kom foran 5-3. Resten af sættet fulgtes de ad indtil 10-9 til Danmark. Herfeter tog Peter Karlsson over med to hårde slagloops efterfulgt af en prikfejl i nettet fra Tugwell. Overraskelsen var en realitet til stor glæde for de hujende svenske bordtennisfans.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Forfatter: Andreas Magnussen
Kontaktperson tlf.: 51 29 91 37
Kontaktperson e-mail: jakob.harden@dbtu.dk