Liu Jia og Steff i finalen

Det bliver to offensive, venstrehåndede spillere, der står overfor hinanden i dagens EM-finale i damesingle. Det står klart efter formiddagens to semifinaler i Atletion i Århus. 
 
Europamestre i double
Den første semifinale mellem kroatiske Tamara Boros og rumænske Mihaela Steff var der fra publikums side store forventninger til.
De to spillere stod både i 2002 og 2003 øverst på podiet som europamestre i damedouble, og senere i dag skal de sammen forsøge at gentage triumfen. Måske derfor nåede semifinalen aldrig de helt store højder, selv om begge spillere med deres flotte teknik og underholdende stil er blandt publikums favoritter.
Første sæt begyndte dog med en række flotte og seværdige dueller, som rumænske Steff for det meste trak sig sejrrigt ud af.Samtidig havde hun ingen problemer med at returnere en nervøst spillende Boros’ serv. Umiddelbart så det derfor ud til, at Steff skulle gentage sejren fra holdfinalen, men den topseede kroat gav sig ikke uden kamp. Bagud 2-1 i sæt måtte rumænske Mihaela Steff have hjælp af en kantbold og en kroatisk fejl, før hun fik udlignet. Det tætte femte sæt gik også til Steff, og det blev tilsyneladende afgørende. I hvert fald kom rumæneren med den flotte baghånd suverænt fra start i kampens sidste sæt. Via en hurtig 6-0 føring lukkede hun kampen med cifrene 11-5,7-11, 10-12, 11-9, 11-8, 11-6.
 
mihaela_steff_360x270.jpg

Lignede formsag
Den anden semifinale bød på langt flere lange dueller. Til gengæld så kampen længe ud til at blive en ren formsag for østrigske Liu Jia, der for nylig vandt den prestigefyldte Europa Top 12 turnering.
Østrigeren havde langt mere power og aggressivitet i sit spil end hollandske Li Jiao og vandt de første tre sæt 11-7. Den hollandske penskaftspiller viste dog stor figthervilje og var god til at finde de rigtige vinkler. I femte sæt havde Liu Jia sin første matchbold ved 10-9, men der skulle et ekstra sæt til før hun blev finaleklar.
Liu Jia – Li Jiao: 11-7, 11-7, 11-7, 8-11, 11-13, 11-7.
 
liu_0104_360x270.jpg

Forfatter: Trine Grauholm
Kontaktperson tlf.: 51 29 91 37
Kontaktperson e-mail: jakob.harden@dbtu.dk