Samsonov og Saive i finalen

Det bliver den belgiske veteran Jean-Michel Saive og hviderusseren Vladimir Samsonov, som mødes i finalen i herresingle.
 
35-årige Saive vandt veteranopgøret mod den jævnaldrende kroat Zoran Primorac. Sætscoren 4-1 i Saives favør lyver lidt, for kampen var mere tæt end  som så. Saive havde dog heldet og dygtigheden til at slå til i de afgørende situationer. Fra starten var det tydeligt, at Saives taktik gik ud på at holde Primorac låst i baghånden, men kroaten havde flere gange held til at slippe ud af grebet. Det gav flere åbne slagdueller, som Primorac vandt de fleste af.I det lange løb kunne Primorac dog ikke modstå Saives pres, og han måtte se drømmen om en EM-finale forsvinde op under Atletions tag.
Saive vandt 11-9, 11-9, 11-13, 11-8, 11-8.
 
Timeout reddede Samsonov
 
– Spil kort og kontrolleret. Du skal ikke gå ind i loop-dueller med ham.
 
De ord var nok til at ændre semifinalen mellem den forsvarende mester Vladimir Samsonov og græske Kalinikos Kreanga fuldstændig.
Inden da havde en noget uengageret Samsonov tabt de første to sæt med 9-11 og 11-13, og bagud 6-7 i tredje sæt tog den hviderussiske favorit den timeout, som ændrede alt. Kreanga vandt blot ni (9!) bolde i resten af kampen og tabte de sidste fire sæt med 11-7, 11-3, 11-2 og 11-4.

Forfatter: Jakob Poulsen
Kontaktperson tlf.: 51299137
Kontaktperson e-mail: jakob.harden@dbtu.dk