Interviews: Allan Bentsen

Drømmen er at besejre verdens nummer 1 i tredje runde
Denne beskedne drøm tilhører Allan Bentsen. I første runde af VM Individuelt i Shanghai, Kina der spilles fra d. 30. april til d. 6. maj møder han Alexei Liventsov, Rusland, ikke nogen let modstander, men en spiller man skal slå, hvis man har ovenstående drømme. I anden runde venter så en rigtig svær modstander, Ko Lai Chak, Hong Kong, som Allan Bentsen i dag blev interviewet sammen med af Kinesisk presse. Her var det Hong Kong kineseren der først var ovenpå, ved at sige at han skulle mene at han havde styr på Bentsen. Bentsens kommentar kom prompte – sidste år slog jeg hans doublemakker, Li Ching, og nu er turen kommet til Ko Lai Chak. Selvtillid har Allan masser af efter EM-triumfen på hjemmebane i Århus, og derfor kan han komme med drømmen om at vinde over kinesiske Wang Liqin på hjemmebane i tredje runde. ”Det er noget helt specielt at spille for så mange mennesker som man altid gør her i Kina, og så er det ekstra sjovt at møde kineserne.” Siger Allan Bentsen.

Doublemakkeren Martin Monrad står til Ilija Lupulesku, USA i første runde. ”Han har været med i gamet meget længe, og bor nu i USA hvor han tjener en del penge på at vinde invitationsturneringer derovre. Han var dog også med ved OL, så han er bestemt ikke dårlig. Jeg tror camper er fifty fifty, og jeg kan ikke mindes, at jeg har mødt ham siden 1995, så jeg har ikke spillet mod ham for nylig. Det der er vigtigt for mig er at være 100% klar mentalt. Kan jeg finde flow’et i spillet, og være klar til at ændre taktik undervejs, så har jeg vel gode chancer. I doublen skal vi også være klar fra start, og Allan og jeg har givet håndslag på at det bliver den bedste turnering nogensinde fra vores sidde, så det bliver spændende.” Siger Martin Monrad.

Michael Maze møder Thiago Monteiro, Brasilien, en spiller der har slået den Olympiske mester Ryu Seung Min, Syd Korea i denne sæson. ”Jeg ved at han har et utrolig højt højeste niveau, men normalt er han en spiller jeg skal slå. Førsterundekampe er altid svære, og det gælder om at sidde på de første to sæt – komme godt fra start og så få gang i sit eget spil. Kan man det mod en spiller som Thiago, så ligger man godt til. Man må ikke lukke sådanne spillere ind, de er uhyggeligt farlige, og jeg tror at vi kommer til at se mange overraskelser i de første runder. Siger Michael Maze.

Finn Tugwell ved endnu ikke hvem han står overfor i sin førsterundekamp, idet det er en kvalspiller, som først afgøres i morgen. I double skal der tages revanche fra det tidlige nederlag ved EM, og vise at OL-bronzen ikke var en engangsforestilling. ”Det gælder hele tiden om at holde fokus på vores spil, vi ved nu at hvis vi spiller max, så kan vi vinde over alle par, men der er så mange gode par der kan spille, så selvom man har fået en seedning til kvartfinalen, så er der mange kampe forud der bliver uhyggeligt svære. I første runde møder vi et meget rutineret par fra USA med en kineser og Lupulesku, der er gammel OL-medaljetager i double, så det bliver ikke nemt, men det er kamp vi skal vinde, og vil vinde. Vi har valgt ikke at sætte os et resultatmål, men se om vi kan spille 100% og så se hvor langt det rækker.” siger Finn Tugwell.

Peter Sartz er enig i den tankegang, og det har været konceptet fra starten af VM-forberedelserne, at sæsonens hovedmål var EM, men derefter gå efter at spille 100%, så alle leverer en maksimal indsats. ”Kan vi følge op på den gode stemning der har været siden EM, og spille op til vores bedste spil, tage de rigtige chancer, og er klar mentalt, ja så kan vi vinde medaljer. Det vigtigste er at spillerne når deres højeste niveau, så kan jeg ikke forlange mere.” Siger Peter Sartz.

I morgen starter VM for alvor med følgende kampe:
Christian Larsen-RI Chol Guk, Nordkorea, 1/5 kl. 10.00 (lokal tid) Playoffkamp
Maze/Tugwell-Ilija Lupulesku/Cheng Yinghua, USA, 1/5 kl. 20.15
Monrad/Bentsen-Christophe Bertin/Loic Bobillier, Frankrig, 1/5 kl. 20.15
Allan Bentsen-Alexei Liventsov, Rusland, 1/5 kl. 21.45

Mandag er der foreløbigt følgende kampe:
Michael Maze-Thiago Monteiro, Brasilien, 2/5 kl. 14.30
Martin Monrad-Ilija Lupulesku, USA, 2/5 kl. 15.15
Finn Tugwell-Kvalifikationsspiller, 2/5 kl. 15.15

Forfatter: JH
Kontaktperson tlf.: 43 26 21 17
Kontaktperson e-mail: jakob.harden@dbtu.dk