Optakt til Elitedivisionen H/D

Elitedivisionen for herrer

Ny sæson, nye hold og nye spillere. Hvem bliver danske mestre? Svaret er ikke så lige til at svare på. Mange klubber har gjort deres til at skabe spænding i den kommende sæson, der byder på flere nye udlændinge og danskere der er kommet hjem til den bedste danske række.

Sidste års mestre fra Køge Bugt har skiftet direkte ud på en plads til denne sæson. Mads Skovsen er skiftet til BTK 61, og er blevet erstattet af Stephan Jensen fra Esbjerg. Stephan har i et par sæsoner vist, at han har et yderst højt højeste niveau, og skal nu vise at han kan holde niveau mod de bedste hold når det gælder, en god udfordring for en ung spiller. Køge har også fået tilgang af svenskeren Joakim Andersson, der dog ikke ser du til at skulle spille alle kampe, så det bliver spændende at se hvordan han benyttes i kampen om medaljer. Holdet består derudover af svenskerne Frederik Nilsson og Magnus Pettersson, samt Christian Andersen. Målet må være igen at kæmpe med om guldet.

Sidste års sølvvindere Virum Sorgenfri har ikke været ude at hente spillere i sommerpausen, men råder over et ungt hold med masser af udviklingsmuligheder. De tre ungdomslandsholdsspillere Mikkel Hindersson, David Hindersson og Silas Friby viste allerede sidste år at de hører til toppen af dansk bordtennis, og den udvikling ser bare ud til at fortsætte. Dertil kommer rutinen i form af Henrik Vendelbo og Martin Bremer. Det er et stærkt hold som kan vinde over alle hold i rækken.

Brønderslev, der sidste år blev nummer tre, vil igen kæmpe med om guldet. Sune Larsen har valgt at spille for TPHU/BIF i 1. division, og Brønderslev har fundet en fuldgod erstatning i Daniel Fynsk, der vender hjem fra Werder Bremen i Tyskland. Daniel bør kunne gå ind og dominere rækken, med den erfaring han nu har. Dermed ser første parkryds ud til at blive Morten Knudsen og Daniel Fynsk, mens andet parkryds består af Kim Høgsberg og Rasmus Jespersen, samt Søren Jensen som femtemand. Dermed er Brønderslev endnu et hold der melder sig ind i guldkampen.

Esbjerg var det sidste hold i slutspillet i forrige sæson, og med Carsten Egeholt på holdet som ny mand i stedet for Stephan Jensen, ser det ud til at Esbjerg igen har et stærkt hold. Carsten Egeholt har de seneste sæsoner vundet bronze ved DM i herre single, hvor han har besejret etablerede spillere i landsholdstruppen, så han bliver spændende at følge i den kommende sæson. Spørgsmålet er om det er nok, i forhold til de forstærkninger der er blevet foretaget fra de øvrige hold i rækken. Gengangere fra sidste år er Allan Matthiassen, Mads-Peter Jannings og Søren Andersen.

Sisu/MBK har i forhold til sidste sæson fået Torben Rasmussen i truppen, og har dermed skabt en god konkurrence på holdet. Hvis Torben Rasmussen kan levere hvad han tidligere har gjort, er det en god supplering for holdet, men hvis han bare er gardering, er holdet intakt fra sidste sæson. Holdet er meget homogent med Claus Pedersen, Ulrik Marcussen, Torben Rasmussen, Thomas Kjeldgaard, Mathias Samsing og outsideren John Sabalic. Holdet ser ud til at skulle havne midt i rækken, men skal nok kigge mere nedefter end efter medaljerne.

VRI holdt sig i Elitedivisionen sidste år med et ungt og spændende hold. Første parkryds vandt mange kampe, og Sam Oddsheden og Jakob Asmussen var fundamentet på holdet. Jakob Asmussen spiller i den kommende sæson i Tyskland, mens Sam stadig er en del af holdet sammen med Morten Steffensen og Simon Nykjær Fisher. To nye spillere ser ud til at skulle tilknyttes holdet. En gammel kending Flemming Sunn kan blive et interessant bekendtskab, og det samme kan Henrik Laxby, der er førsteårs junior, og kommer op at spille med ”de store”. Umiddelbart ser holdet ud til at blive rækkens svageste hold, men holdet er ungt, og kan udvikle sig over sæsonen.

OB blev nummer to i 1. division i sidste sæson, og fik dermed adgang til den bedste række. Holdet der rykkede op er ungt, og det er godt at se at en traditionsrig klub som OB igen fostrer egne talenter til den bedste række. Holdet har forstærket sig med Mikael Mattiasson fra Sverige, som er tidligere svensk mester for hold med Malmö FF, hvor han spillede sammen med Allan Bentsen. Dermed har OB formentlig fundet en spiller der havner i top 5 i første parkryds, men det store spørgsmål er, om der er for langt ned til de andre på holdet, eller om udviklingen fortsætter for Morten Rasmussen og Rasmus Klein-Døssing. Poul Sørensen og Mads K. Nielsen er fortsat med i grundstammen på holdet. Holdet kan overraske mange med en stærk førstemand, men springet fra 1. division til Elitedivisionen kan være stort for de unge spillere.

Sidste hold i årets Elitedivision for herrer er BTK 61. De blev nummer tre i 1. division i sidste sæson, og har været ude at hent forstærkning i udlandet. Svenske Robert Nilsson og kinesiske He Ke Yi. Rygterne siger at de dog ikke skal spille samtidig på holdet, men at Robert Svenson spiller de første kampe indtil kineseren er klar – stiller begge til start samtidig, er det et frygtindgydende første parkryds. Eksistensen skulle være mere end sikret i landets bedste række, men spørgsmålet er om andet parkryds kan følge med, så BTK 61 kan komme til at spille med om medaljer. BTK 61 hentet Mads Skovsen i Køge Bugt, der sidste år var med på guldholdet. Derudover har BTK 61 juniorlandsholdsspilleren Kasper Sternberg, Anders G. Nielsen og Kenn Løkkegaard. Det kan blive til en topplacering til BTK 61 i første sæson efter oprykningen, men det kræver en ubesejret kineser.

Første runde spilles i weekenden 17.-18. september med fire interessante opgør. Oprykkerholdene tager imod sidste års nummer et og to, OB-Køge Bugt og BTK 61-Virum Sorgenfri, mens sidste års nummer tre og fire, Brønderslev og Esbjerg mødes. Derudover er der lokalopgør i Århus mellem Sisu/MBK og VRI.

Spilleprogram 1. runde
17-09-05, kl. 14:00 Sisu/MBK-VRI
17-09-05, kl. 14:00 BTK 61-Virum-Sorgenfri
17-09-05, kl. 14:00 OB-Køge Bugt
17-09-05, kl. 15:00 Esbjerg-Brønderslev

Kontaktpersoner:
Brønderslev: Jan Lynge Jensen, 98 98 64 50/20 95 65 00
BTK 61: Leif Hansen, 46 14 02 48/20 19 52 03
Esbjerg: Allan Matthiesen, 75 41 17 70/51 78 15 08
Køge Bugt: Jan Kristoffersen, 43 54 86 27
OB: Asger Rasmussen, 66 13 52 62
Sisu/MBK: Pia Leth, 86 11 22 73/28 76 60 22
Virum-Sorgenfri: Henrik Vendelbo, 45 83 80 88/24 41 28 42
VRI: Poul Erik Madsen, 86 17 59 44/21 71 72 92

Elitedivisionen for damer

Nyt favorithold inden der er slået en bold! Elitedivisionen for damer har fået en klar favorit til titlen – BTK 61. BTK 61 havde ikke noget hold i rækken sidste år, men i år skal det være, og allerede fra første sæson er der lagt op til guldfest i Roskilde. Damesiden har før været stærk i BTK 61, der har vundet det danske mesterskab seks gange, men ikke siden 1991. Klubben har sikret sig Pia Finnemann, der har stoppet sin internationale karriere, samt Janne Jensen fra udlandet. Derudover er Christina Jessen og Christina Frost klar til at tørne ud for favoritterne.

Sidste års danske mestre Sisu/MBK har sagt farvel til Trine Grauholm og får dermed svært ved at skabe samme flotte resultater i den kommende sæson, hvor holdet dog stadig råder over Bela Katchiouriner og Signe Andersen fra sidste sæson og derudover Ditte Loldrup, Pia Leth og Birgitte Andreasen.

Ballerup stiller igen i år med to hold, og kommer igen i år til at spille med om de ædleste medaljer med klubbens førstehold. Gengangere er Susanne Pedersen og Michelle S. Nielsen, mens Joan Larsen umiddelbart ser ud til at overtage den sidste plads fra Annie Ramberg, der tørner ud for andetholdet sammen med Pernille Borgstrøm, Tina Karlsen og Julie Thomsen. Klubben har ikke fået nogen i tilgang, men har sagt farvel til Kimmie Sørensen, der skal spille for Team Hørning.

Team Hørning har ikke stjernerne fra tidligere, men holdet har måske morgendagens stjerner. Det er i hvert fald tre af de mest lovende spillere, der er samlet på dette meget unge hold. Pernille Søndergaard, Kimmie Sørensen og Maria Røjkjær har muligheden for at drille topholdene, men en forventet slutplacering må være lige udenfor medaljerne.

Triton spiller med samme hold som i sidste sæson, hvor det blev til en plads som nummer seks. Inge Bentsen, Malene Nikolajsen og Lone Madsen får igen en sæson i den nedre del af tabellen, men med holdets rutine skal de unge hold spille klogt for at vinde.

Bordtennisklubben Vedbæk er også ny i rækken, og deltager for første gang i klubbens historie. Holdet består af Malin Håkansson og Pearl Løvgren fra Sverige, Louise Strømberg, Christina Refstrup og Connie Refstrup. Holdet kan vise sig at være særdeles stærkt, men meget afhænger af hvordan de svenske spillere præsterer, og om Louise Strømberg kan holde niveau i den hjemlige liga. Spændende med et nyt hold der satser.

Sidste hold i rækken er TPHU/BIF med Tina Jørgensen, Jeanette Jørgensen, Jannie Andersen og Nete Knudsen. Holdet kommer til at kunne presse de bedste i nogle singler, men ikke i en hel holdkamp. En placering midt i rækken må være holdets mål. Sidste år blev det til en placering som nummer fem, og uden ændringer på holdet, må det være holdets styrke igen i denne sæson.

Spilleprogram 1. runde (spilles som samling i Triton)
14-09-05, kl. 19:30 Team Hørning-Sisu/MBK
17-09-05, kl. 13:00 BTK 61-TPHU/BIF
17-09-05, kl. 13:00 Ballerup 1-Ballerup 2
17-09-05, kl. 13:00 Sisu/MBK-Triton v info
17-09-05, kl. 16:00 TPHU/BIF-Ballerup 1
17-09-05, kl. 16:00 Triton-BTK 61
18-09-05, kl. 10:00 BTK 61-Team Hørning
18-09-05, kl. 10:00 Ballerup 1-Triton v info
18-09-05, kl. 10:00 Vedbæk-Ballerup 2

Kontaktpersoner:
Ballerup: Annie Ramberg, 38 87 95 55/24 44 95 55
BTK 61: Leif Hansen, 46 14 02 48/20 19 52 03
Sisu/MBK: Pia Leth, 86 11 22 73/28 76 60 22
Team Hørning: Henrik Hartvig Sørensen, 50 80 58 80
TPHU/BIF: Per Holland, 43 73 28 25
Triton: John Juul Knudsen, 66 17 87 97
Vedbæk: Elisabeth Ildal 45 66 09 64/23 41 15 55

Forfatter: Jakob Harden
Kontaktperson tlf.: 43 26 21 17
Kontaktperson e-mail: jakob.harden@dbtu.dk