Referater på nettet

DBTU har lyttet til en del kritik gennem tiden over, at der ikke skabes nok synlighed omkring den nationale elite samt de bedste danske rækker. Med Bestyrelsens vedtagelse af det nye tiltag om at Elitedivisionsklubberne skal indsende et kortfattet referat efter kampene, er målet at højne synligheden om Dansk Bordtennis i almindelighed og de bedste danske eliteklubber i særdeleshed.

DBTU har en forventning om, at langt de fleste klubber allerede har en presseansvarlig der fodrer den lokale presse med referater fra kampene, hvis der er enkelte klubber, der ikke har det, er dette en kærkommen lejlighed til at skabe det.

Bestyrelsen forventer ikke et 10 siders referat, men blot et referat der fortæller lidt om kampen, forventede resultater/overraskelser. Hvem ved, det kunne være, at dette kunne være første skridt på vejen til at få flere tilskuere til kampene.

Bestyrelsen drøftede både at lade forslaget støtte af en beskeden kompensation, hvis klubberne opfylder ønsket om højere synlighed samt en betragtelig bøde, hvis man ikke gør, men der var en forventning om, at alle klubber kan se fordelene for klubben ved denne synlighed, så indtil videre er der hverken kompensation eller bøder forbundet med at skabe højere synlighed om elitedivisionen.

Ideen om kompensation og sanktion kan dog sagtens indgå i arbejdsgruppen der skal vurdere økonomien i DT/Licens-priser m.m.

For at referaterne kan bruges af såvel hjemmesidens brugere som pressen, er det vigtigt at referaterne kommer umiddelbart efter kampen. Da dette er en forsøgssæson, har vi valgt at sige, at det er hensigtsmæssigt at indsende referatet senest mandag kl. 11.00, men målet er at der skal være referater allerede søndag ved 17.00-tiden fra næste sæson, så både den lokale og nationale presse kan benytte de forhåbentligt gode referater fra landets bedste rækker.

Mvh.
Bestyrelsen/DBTU’s kommunikationskonsulent

Forfatter: JH
Kontaktperson tlf.: 43 26 21 17
Kontaktperson e-mail: jakob.harden@dbtu.dk