Virum trak det længste strå i Esbjerg

Efter knap tre timers spil viste ‘tavlen’ 6-4 til Virum mod vestjyderne fra Esbjerg. Forud var gået en kamp, hvor alle fightede, som var det den afgørende kamp om DM-titlen. Esbjergs 1. mand Carsten Egeholt indledte med en relativ let sejr på 3-0 i sæt over Virums 1. mand Martin Bremer Jensen. På det andet bord vandt stortalentet Mikkel Hindersson med de samme cifre over Esbjergs allan Matthiesen. De to næste kampe fordelte sig også med en sejr til hvert hold. David Hindersson vandt i fire sæt over Søren Andersen i en kamp, hvor alle sæt blev afgjort med mindst mulige margin. Samtidig vandt Esbjergs Mads-Peter Jannings i en nervepirrende dyst over Virums Henrik Vendelbo med 16-14 i femte og afgørende sæt efter at have misset de forudgående fem matchbolde.

Stillingen var således 2-2 inden de meget vigtige doubler. Her viste Virum sig på dagen at være bedst spillende, så med sejre på henholdsvis 3-1 og 3-2 i sæt bragte de sig foran med 4-2 i holdkampen. Det kunne ligne en tidlig afgørelse på holdkampen, men Esbjergspillerne ville det – til Virumspillernes store fortrydelse – anderledes.

Esbjergspillerne Carsten Egeholt og Mads-Peter Jannings fik med sejre over Henrik Vendelbo og Martin Bremer Jensen udlignet til 4-4 i holdkampen. Carsten vandt i en fantastisk kamp, hvor initiativet hele tiden bølgede frem og tilbage over nettet endnu en gyser mod Henrik med 11-9 i femte og afgørende sæt. Samtidig havde Mads-Peter forholdsvis få problemer med at vinde 3-0 i sæt over defensivspecialisten Martin.

Dermed var de to sidste kampe i andet parkryds afgørende for holdkampens resultat. Her viste Hindersson-brødrene sig at have de bedste nerver på dagen. Begge brødre kunne gå fra bordet med 3-0 sejre over henholdsvis Allan Matthiesen og Søren Andersen, og dermed var det en kendsgerning at Virum fik fuldt udbytte af deres anstrengelser, mens holdet fra Esbjerg måtte gå i seng uden pointudbytte.

Om end flertallet af de cirka 30 tilskuere gerne havde set Esbjerg vinde holdkampen havde de fået fuld valuta for pengene i en spændende og seværdig kamp, hvor Virum altså endte med at trække det længste strå og vinde holdkampen med 6-4.

Forfatter: Allan Matthiesen