VM for handicappede

Det danske bordtennislandshold for handicappede til VM 2006 er udtaget. Verdensmesterskaberne foregår i Schweiziske Montreux tæt ved grænsen til Frankrig i perioden 22. september-2. oktober.

Peter Rosenmeier, I.H. Aalborg og Michal Jensen, Gladsaxe HI, begge klasse 6, har begge en god chance for medalje i single, og de er sammen ”seedet” til finalen i holdturneringen. De vandt EM – guld sidste år – og der er i deres klasse ikke asiater eller andre, der i holdmæssig sammenhæng måler sig med europæerne. Så der er ved VM forhåbning om mindst en sølvmedalje i hold.

Lars Juul Hansen, Rødovre (klasse 2) og Lone Rasmussen, Sønderborg (klasse 3) er de øvrige udtagne spillere.

Lars Juul Hansen nåede kvartfinalen ved sidste års EM, men hans potentiale er langt større. Han har således med turneringssejre i Stockholm (november 2005) og Las Vegas (December 2005) samt bronze i både Ungarn Open og Slovenien Open i foråret 2006 bevist, at han har en solid stabilitet.
Lars er en spiller, som alle andre frygter og en ”farlig” outsider til VM – titlen.

Veteranen Lone Rasmussen spillede et forrygende EM sidste år i Italien, hvor hun blev nummer 4 i åben række med sejre over flere klasse 4 og 5 spillere på trods af, at Lone selv er klasse 3. Hun nåede endvidere kvartfinalen i klasse 3.

Udover ovennævnte fire spillere, udgør fysioterapeut Linda Friis Højland og landstræner Carsten Mortensen, den danske trup i Schweiz.

Inden VM skal spillerne igennem et intensivt træningsforløb
Udover den daglige træning skal alle landsholdsspillerne deltage i årets sommerhøjskole på Egmont højskolen i starten af juli, der danner rammen om en uges træningslejr. Peter Rosenmeier og Michal Jensen skal i en uges træningslejr i Sydtyskland i starten af august sammen med 6 VM-spillere fra Sydsverige – arrangeret og betalt af FIFH Malmø. Den danske VM-trup skal endvidere på en uges træningslejr i Slovenien i slutningen af august, sammen med en række andre mindre nationer. Der afsluttes med en 4 dages træningslejr i Danmark i september inden afrejsen til Schweiz.
Med ovennævnte grundige forberedelser er der da også særdeles optimistiske forventninger om 2-4 medaljer til den danske trup i Schweiz.

Forfatter: Carsten Mortensen, Landstræner