Optakt – ED for Herrer

ELITEDIVISONEN – HERRER
 
En spændende sæson venter i herrernes bedste række, hvor halvdelen af holdene mere eller mindre er bejlere til DM-titlen – de forsvarende mestre fra Brønderslev, Køge Bugt, Hillerød og BTK 61 har alle vinderchance.
 
Hele 11 udlændinge fra fem klubber er at finde i elitedivisionen – heraf ikke mindre end fire kinesere, hvilket giver rækken et ekstra pift, og i høj grad er med til at skrue forventningerne i vejret.
 

 
Brønderslev vandt meget overbevisende det danske mesterskab i sidste sæson – kun et enkelt nederlag blev det til undervejs på vej mod guldet. Spillertruppen er uændret – Morten Knudsen, Kim Høgsberg og resten af holdet skal forsøge at forsvare mesterskabet, hvilket godt kan blive vanskeligt.
 
Køge Bugt har forstærket sig med Daisuke Ishida og hjemvendte Claus Rasmussen – sidste års sølvvindere ser stærke ud denne gang, og kan måske gentage DM-triumfen fra i forfjor. Måske kan BTK 61, hvis spillertryup består af en enkelt kineser + nuværende og tidligere ungdomslandsholdsspillere forbedre sidste sæsons placering – med He Ke Yi i spiden for en ung og talentfuld trup bliver de spændende at følge.
 
Det gør Hillerød GI også – med tilgang af bl.a. to kinesere (Hou Yu Huang og Fan Wei Song) kan oprykkerne måske komme helt op hvor det er allersjovest. Sidste klub med kinesisk islæt er Esbjerg, der har Wang Wen Jie på toppen i en spændende og overvejende rutineret trup, der som minimum er at finde i kvartfinalerne.
 
Virum-Sorgenfri er traditionelt altid at finde blandt de bedste hold i herrenes bedste række, men denne gang bliver det måske svært at nå længere end til slutspillet (kvartfinaler). Truppen er uændret fra sidste sæson, hvilket betyder en 50/50-blanding af ungdom og rutine med Mikkel Hindersson og Henrik Vendelboe som de forventede profiler.
 
Den nye Københavns BTK (tidligere kendt som TPHU/BIF) får det svært, og skal gå efter 7. pladsen, der giver play off-kamp om overlevelse i rækken – københavnerne har tilført truppen Vladimir Dragic i deres come back-sæson i elitedivisionen. Endelig er der Sisu/MBK med en yderst rutineret trup, der dog ikke ser ud til at kunne matche mange hold i spillestyrke – Claus Pedersen på snart 59 (!) er igen formodet førstemand…
 
Under Links -> Statistik kan ses det samlede kampprogram og senere stilling, toplister, m.v. – se endvidere Klubranglister

FOTO: KIM HØGSBERG OG MORTEN KNUDSEN, BRØNDERSLEV

Forfatter: DBTU
Kontaktperson tlf.: 43 26 21 12
Kontaktperson e-mail: gitte.hvid@dbtu.dk