DM-vinderne i godt forsvar

1. halvdel af danmarksturneringen er nu afviklet, og her følger en kort opsummering af ungdomsdivisionerne.

I alle tre rækker er de forsvarende danske mestre kommet godt fra start, og ligger alle til at kunne forsvare titlen – Brøndby BC (Dame Junior), BTK 61 (Herre Junior) og Albertslund (Drenge) fører såldes alle deres divisioner/kreds!

I de to juniordivisioner spilles der en “normal” dobbeltturnering – altså uden slutspil, hvor der er medaljer til de tre bedste…

Hos damejuniorerne er der kun fire hold med – til gengæld er der stor jævnbyrdighed mellem tre af holdene: DM-vinderne fra foråret; Brøndby BC (5 points), Ballerup (4) og Vedbæk (3) ligger tæt i “toppen”.

BBC’s Caroline Jensen og Simone Dueholm er i top på toplisten med fem sejre ud af seks mulige – toplisten består kun af ni spillere i alt, der til gengæld alle har vundet kamp(e).

Herrejuniorernes pendant har til gengæld fuldt hus med otte hold – og en stor bredde i rækken med mange gode spillere og hold.

De forsvarende danske mestre; BTK 61 og Albertslund er spidsen med et nederlag til hver – derefter er der et lille hul på tre points eller mere til de næste hold.

Tobias Lau (Team Hørning), Søren Nielsen (Ribe) og Jonathan Stonor (Albertslund) deler førstepladsen på toplisten med hver 21 sejre.

I drengerækken spilles der i to kredse – Vest (Jylland/Fyn) og Øst (resten). De tre bedstplacerede hold i hver kreds mødes i et slutspil, hvor de to kredsvindere seedes til semifinalerne – de resterende hold spiller kvartfinaler. Efter semifinalerne spilles der finale og bronzekamp…

I det jysk-fynske er der et hold fra hver landsdel, der har skilt sig ud – Stautrup (13 points) og BTK Fyn (12) ser ud til at skulle kæmpe om kredssejren – der er tre points eller mere ned til de nærmeste forfølgere.

På toplisten ligger Nicolai Ilsøe, Fyn og Rasmus Brunbjerg, Stautrup med hver 26 sejre – trediepladsen indhevaes af en pige; Mie Jacobsen, VRI med en score på 23-1!

I østkredsen er der stor jævnbyrdighed mellem tre hold, der ligger indenfor fem vundne kampe på de tre første pladser!

Albertslunds danske mestre fra i år, sølvvinderne fra Hillerød, samt Vestegnen ligger alle med 12 points, og har slået hinanden indbyrdes – det kan blive spændende i 2. halvdel.

Toplisten føres af Bjørn Larsen fra Vestegnen – Albertslund har dog i Jonathan Groth en ubesejret spiller med 20-0 i score!

Under Danmarksturneringen er der links til samtlige DT-rækker på infosport.dk, ligesom man kan finde en rækkeoversigt over samtlige divisioner og kredse i senior, ungdom og veteran…

FOTO:  SIMON S. DUEHOLM, BRØNDBY BC (fra BBC’s hjemmeside)

Forfatter: DBTU
Kontaktperson tlf.: 43 26 21 12
Kontaktperson e-mail: gitte.hvid@dbtu.dk