Fantastisk kamp i Esbjerg

Op imod 100 tilskuere, herunder EBTK’s ”fanatiske” og højlydte fanklub, havde fundet vej til ”hulen” i Esbjerg langfredag den 6/4, så det tætpakkede bordtennislokale udgjorde en intens ramme om den første semifinale om det danske mesterskab i bordtennis. Desværre for værterne endte det efter et vanvittigt drama med en kneben 6-5 sejr til det gæstende hold fra Køge.

I de første kampe blev det til en sikker sejr til hvert hold ved Esbjergs Wang Wen Jie over Køges ene svenske spiller, Joakim Andersson, mens Mads-Peter Jannings måtte strække våben overfor Køges velspillende japaner, Daisuke Ishida. Herefter vinder Esbjergs Rasmus Klein-Døssing lidt overraskende med 11-8 i femte og afgørende sæt over Køges Magnus Petersson, mens Carsten Egeholt på nabobordet må bøje sig med 0-3 i sæt til Køges førstemand Fredrik Nilsson. Stillingen i holdkampen er dermed 2-2 inden de vigtige doubler.

I doublerne vinder Wang/Carsten relativt ubesværet over Daisuke/Claus Rasmussen, mens Mads-Peter/ Rasmus henter 1-2 i sæt til en 3-2 sejr over Fredrik/Magnus efter forrygende spil i de to sidste sæt og dermed bringer hjemmeholdet på 4-2 samlet. I de næste singler taber Wang overraskende til Fredrik Nilsson, mens Carsten Egeholt henter 5-8 i femte sæt mod Joakim Andersson til sejr på 11-9. Stillingen er således 5-3 inden de to sidste singler i holdkampen.

Desværre for Esbjerg tabes begge disse kampe. Rasmus Klein-Døssing taber klart til Køges japaner, Daisuke Ishida, mens der er mere drama på bordet ved siden af. Her bringer Mads-Peter Jannings sig hurtigt på 2-0 i sæt, men kampen ændrer karakter, og pludselig skal der spilles et femte og afgørende sæt. Her kommer Køges Magnus Petersson på 10-5, inden Mads-Peter Jannings får hentet føringen og kommer på 10-10. Desværre taber esbjergspilleren de næste to bolde og dermed kampen.

Holdkampen skal således afgøres i en ”sudden double”. I denne er Køges Fredrik/Daisuke foran mod Carsten/Wang det meste af kampen og hiver en 3-1 sejr hjem, som dermed er ensbetydende med en samlet sejr på 6-5 til Køge i holdkampen. Et ærgerligt nederlag for hjemmeholdet som havde alle chancer for at lukke kampen til egen fordel. Desværre spillede hverken Esbjergs kineser Wang og den ellers så stabile Mads-Peter Jannings op til deres bedste på dagen.

I Esbjerg glæder man sig dog over, at kampen var god reklame for bordtennissporten og indebar alt det som en bordtenniskamp skal: overraskelser, tætte kampe, profiler fra fire forskellige lande, drama og nerve, god stemning og mange tilskuere på lægterne samt frem for alt fantastisk spil ved bordene.

Se alle resultater nedenfor og artiklen på forsiden af www.dbtu.dk. Her kan der også følges med i de andre kampe og søges forskellig information.

Semifinaler: Esbjerg – Køge Bugt

1. kamp: Fredag den 6. april kl. 18 i Esbjerg.
Wang Wen Jie – Joakim Andersson 11-3, 11-6, 11-8
Mads-Peter Jannings – Daisuke Ishida 10-12, 8-11, 10-12
Carsten Egeholt – Fredrik Nilsson 2-11, 9-11, 12-14
Rasmus Klein-Døssing – Magnus Petersson 11-6, 9-11, 14-12, 4-11, 11-8
Wang/Carsten – Daisuke/Claus Rasmussen 11-8, 11-2, 9-11, 11-5
Mads-Peter/ Rasmus – Fredrik/Magnus 5-11, 13-11, 7-11, 11-6, 11-6