Virum blev finaleklar

Virum-Sorgenfri kvalificerede sig fredag aften til finalerne i herrernes elitedivision, da de på udebane slog grundspilsvinderne og de forsvarende danske mestre fra Brønderselv med 6-4.

Semifinaleserien har været ualmindelig tæt og spændende, hvor ingen af holdene har vundet med mere end to kampe i de tre semifinaler (6-5, 4-6 og 6-4) – og Virum-Sorgenfri er overraskende (for i hvert fald undertegnede) klar til slutkampene om det danske mesterskab!

Martin Bremer var den mest markante spiller for det vindende hold, da han tog begge sine singler – Henrik Vendelbo, Silas Friby og Mikkel Hindersson vandt en single hver, og de to sidstnævnte en double sammen.

Ovennævnte double var over Kim Høgsberg/Morten Knudsen, og det unge Virum-par fik dermed revanche for nederlaget i den afgørende “sudden double” i torsdagens opgør, der sendte semifinaleserien ud i tredie og afgørende kamp.

For Brønderlev vandt Høgsberg begge sine singler, mens Knudsen vandt en enkelt – BI’s double blev vundet af Daniel Fynsk/Rasmus Jespersen.

Virum-Sorgenfri er dermed klar til at møde Køge Bugt i finalen, der ligesom kvart- og semifinalerne spilles bedst af tre kampe – Brønderslev må denne gang nøjes med at skulle spille om bronzen mod Esbjerg, hvilket afgøres i en enkelt kamp…

12.02
Brønderslev holdt sig med nød og næppe inde i guldkampen i herrernes elitedivision, da de torsdag slog Virum-Sorgenfri med 6-5 på hjemmebane, og dermed udlignede til 1-1 i semifinaleserien, der spilles bedst af tre kampe.

Det så på et tidspunkt ud til at Virum-Sorgenfri ville “lukke ballet” i den anden semifinale, da de bragte sig foran med 4-1.

Ligesom i den første semifinale var det bagerste parkryds, der gik forrest med sejre til Henrik Vendelbo og Silas Friby – derudover vandt Martin Bremer (3-0 over Morten Knudsen).

For Brønderslev fik spilleberettigede Daniel Fynsk revanche for mandagens nederlag til Mikkel Hindersson, der som bekendt udløste et ikke-karantænegivende rødt kort.

Herefter blev doublerne delt med 2 x 3-0, og stillingen var 4-2 til gæsterne.

Brønderslev kæmpede sig herefter ikke alene tilbage, men også i føring – med tre vundne singler i træk (bl.a. aftenens anden sejr til Fynsk) stod der pludselig 5-4 til hjemmeholdet, inden Friby med sin anden singlesejr sendte kampen i “sudden double”.

Her viste rutinen sig at være (lidt) stærkere end ungdom og talent – Kim Høgsberg vandt sammen med Knudsen over Hindersson/Friby (3-2), og sendte dermed semifinaleserien ud i tredie og afgørende kamp.

Denne spilles fredag kl. 19.00 i Brønderslev, hvor der forhåbentlig kommer mindst ligeså mange tilskuere som de 70, der overværede kampen torsdag aften…

08.04
Virum-Sorgenfri besejrede 2. Påskedag noget overraskende grundspilsvinderne og de forsvarende mestre fra Brønderslev med 6-4 på hjemmebane efter en højdramatisk kamp, hvor gæsternes Daniel Fynsk fik rødt kort undervejs.

Daniel havde tabt til Mikkel Hindersson efter føring på 2-1 og 10-7 i fjerde sæt, hvilket afstedkom en reaktion, der udløste det røde kort.

Ved stillingen 5-4 vandt Henrik Vendelbo den afgørende kamp for hjemmeholdet, efter han havde overlevet to matchbolde i afgørende sæt mod Kim Høgsberg – dermed er denne semifinaleserie vidt åben.

Kampen var meget lige fra start, og holdene fulgtes ad til 4-4, hvor ingen på noget tidspunkt var foran med to.

De første singler startede med to overraskelser af forskellig størrelse, da Morten Knudsen (lidt overraskende) slog Mikkel Hindersson (3-2, efter 0-2), mens Silas Friby (meget overraskende) vandt over Kim Høgsberg – begge i fem sæt.

Derefter deltes de to næste singler + doublerne (med bl.a. to femsætssejre til gæsterne) til stillingen 3-3.

Her var det så dramatikken for alvor begyndte, da Hinderssons come back blev for meget for Fynsk, der fik direkte rødt kort – en forseelse, der ifølge kilder evt. vil give karantæne til BI-spilleren i resten af semifinaleserien.

Knudsen vandt samtidig sin anden sejr, da han slog Martin Bremer uden sættab, og stillingen var dermed 4-4.

De sidste kampe i 2. parkryds blev dermed afgørende, og da Vendelbo og Friby igen vandt, havde Virum-Sorgenfri vundet den første semifinale!

– hos Virum-Sorgenfri kan man læse mere om den spændende semifinale…

(De) næste kamp(e) er i Brønderslev, hvor der spilles d. 12. og evt. 13. april – første kamp spilles torsdag kl. 19.00.

SEMIFINALER (link åbner i samme browservindue)

06-04-07  18:00

Esbjerg

v

Køge Bugt

5-6

07-04-07  15:00

Køge Bugt

v

Esbjerg

6-3

08-04-07  12:00

Køge Bugt

v

Esbjerg

info

09-04-07  14:00

Virum-Sorgenfri

v

Brønderslev

6-4

12-04-07  19:00

Brønderslev

v

Virum-Sorgenfri

6-5

13-04-07  19:00

Brønderslev

v

Virum-Sorgenfri

4-6

Esbjerg fik som højest placerede klub på pladserne 3-6 i grundspillet lov til at vælge modstander i kvartfinalerne – grundspillets nr. 1 og 2; Brønderslev og Køge Bugt er først indtrådt i slutspillet til semifinalerne, hvor Brønderslev som grundspilsvinder fik lov at vælge modstander.

Kvartfinaler, semifinaler og finale spilles bedst af tre kampe, mens der spilles én bronzekamp…

Læs mere om Danmarks bedste herrerække under Elitedivisionerne, hvor der bl.a. er links til kampprogrammer, stillinger og toplister, m.v.

Forfatter: DBTU
Kontaktperson tlf.: 43 26 21 12
Kontaktperson e-mail: gitte.hvid@dbtu.dk