Åbyhøj IF i fokus

I Uge 16 var DBTU’s breddekonsulenter på besøg i Åbyhøj IF, hvor der – foruden det “formelle” ting omkring opstarten til deltagelsen i DBTU’s Udviklingsprojekt, også blev plads til en gang bordtennis med den ene af breddekonsulenterne.

De knap 10 spillere fik en god gang kamptræning, selvom modstanderen var lidt for rutineret til at de mange spillede sæt blev rigtig spændende – herunder kan ses en af ÅIF’s unge, håbefulde spillere i kamp mod den aldrende konsulent, der i øvrigt har en fortid som landsholdsspiller og europamester!

AABYHØJ IF - EN KLUB I FOKUS

I Åbyhøj IF håber man DBTU’s Klubudviklingsprojekt kan være med til at genstarte den tidlige “semi-storklub”, der hører hjemme i en en af Århus’ nærmeste forstæder, beliggende kun to kilometer vest for den jyske hovedstad.

Klubben råder p.t. over ca. 40 medlemmer, hvoraf ca. 3/4 er ungdomsspillere – ikke decideret dårlige tal, men i storhedstiden havde man over 100 medlemmer, så der er et stykke op til “rekordårene” i starten af 1990’erne.

Dette håber klubformand Lars Valdbo at klubudviklingsprojektet kan hjælpe til med, og han har udset sig nogle fokusområder til det kommende samarbejde med DBTU:

“Der skal være flere ledere i klubben, da der er alt for få mennesker til de forskellige opgaver i det daglige – derudover har vi, de eksisterende ledere brug for inspiration, så vi kan blive bedre”, siger Lars Valdbo, der forventer breddekonsulenterne Bentsen & Staun kan hjælpe med endnu flere fokusområder.

Selvom klubformanden er glad for de mange ungdomsspillere ønsker han sig flere seniorer, hvorfra der forhåbentlig kan rekrutteres ledere: “Der er brug for nyt blod, da det ellers ser skidt ud for klubbens fremtid”.

AABYHØJ IF - EN KLUB I FORKUS

Åbyhøj IF råder over et udmærket klublokale, hvor der er gode muligheder for sociale aktiviteter, som måske kan være med til både at fastholde de nuværende medlemmer – unge, som knap så unge, og tiltrække nye spillere.

Lars Valdbo og de øvrige klubledere er glade for lokalerne, der på et tidspunkt i efteråret dog så ud til at blive taget fra dem – på permanent basis:

“Aaby Bibliotek, hvor lokalerne hører til, var truet af lukning, men heldigvis gik en masse ildsjæle i Aabyhøj på gaden både lokalt og i demonstration foran rådhuset i Århus, og lukningen af biblioteket – og dermed bordtennisklubben – blev afværget”, siger formanden, der ikke tror ÅIF’s bordtennisafdeling havde overlevet en flytning til andre lokaler.

“Århus’ Kommune tilbød os genhusning i lokaler, der ikke just var egnede til bordtennis – alternativet var at vi skulle “stjæle” haltid hos de andre afdelinger i ÅIF, hvilket vi ikke var interesserede i”, siger Lars Valdbo, der nu ser fremad mod – forhåbentlig – bedre tider…

Forfatter: DBTU
Kontaktperson tlf.: 43 26 21 17
Kontaktperson e-mail: jakob.staun@dbtu.dk