Hyggen i højsædet

– Hvor er de dog gode til at arrangere stævner i OB, sukkede en misundelig deltager fra Sjælland, da første halvdel af ældrestævnet var afviklet og frokosten blev skyllet ned med en pilsner eller to.

Rigtigt er det også at stævnet klappede fuldkomment, mens solen bagte over Ådalen og en skøn blanding af grånende kvinder og herrer med vigende hårpragt fra otte klubber rundt om i landet svedte, kæmpede og grinede i OB-hallen i onsdags ved OBs årlige ældrestævne.

96 spillere havde fundet vej til den fynske hovedstad og traditionen tro fik den på alle tangenterne fra morgenstunden med fælles morgenkaffe og indlagt fællessang inden turneringen begyndte.

Navnlig hjalp det på humøret fra morgenstunden, da Ove Hansen i anledning af sin fødselsdag havde placeret små flasker ved hver kuvert som supplement til morgenkaffe og rundstykker. Han blev en populær mand…

Der var sjællandske spillere fra Amager, Ballerup, Skelgården og Wiedergården repræsenteret i Odense. Derudover deltog venskabsklubben fra Esbjerg samt de fynske naboer fra Triton og Kerteminde. De deltog alle i en doubleturnering i 3 rækker, der indledtes med et puljespil om formiddagen.

Efter frokosten – der blev krydret med ’en lille en til halsen’ – fortsatte turneringen i nye puljer hvor formiddagens puljevindere mødte hinanden, 2’erne fra puljerne mødtes o.s.v.

ob_aeldre_2007_2.jpg

Lederen af OBs ældreafdeling Thomas Hansen, der trods en alder på +80 fortsat fungerer som stævnearrangør, var i sit es og nød at have huset fuldt af gæster.

Thomas fortalte ivrigt den gæstende breddekonsulent om stævneforberedelserne, om ældreafdelingens aktiviteter i løbet af sæsonen og viste stolt billeder fra oprettelsen af afdelingen tilbage i 1993.

Trods talmæssig overlegenhed fra OBs side var det dog gæsterne, der tog mest for sig af retterne ved det overlæssede præmiebord. Præmierne i det traditionsrige lotteri blev jævnt fordelt over hele flokken, så det var tilfredse spillere, der klokken fire sagde farvel over ostemad, kaffe og en sidste sang. På alle deltageres vegne fik stævneledelsen en fortjent hyldest hvilket udløste lange klapsalver, der lover godt for en gentagelse næste år.

Det var en fornøjelse at se den glæde og begejstring som spillerne ved bordtennisbordene udtrykte. Mange blev som små børn igen, når kampen gik i gang og spændingen stod på.

Det var særdeles livsbekræftende og smittende at opleve engagementet i hallen og skønt at se at alderen absolut ikke er nogen hindring i bordtennissporten.

ob_aeldre_2007_1.jpg

Vinderne blev i

A-rækken:
1. Jens & Børge L, Esbjerg
2. Ove Hansen & Poul Erik Jensen, OB
3. Helge Tolmark & Flemming Madsen, Ballerup

B-rækken:
1. Knud Rasmussen & Svend E Bregning, Ballerup
2. Egon Bille & Bent Schou, Ballerup
3. Thomas Jozefo & Valentin Rovinsky, Skelgaarden

C-rækken:
1. Käthe o& Ole Christensen, OB
2. Lotte Olsen & Annie Rasmussen, Ballerup
3. Lotte Andreasen & Lissi Jacobsen, Skelgaarden

Foto: Helge Ravn, OB

Tekst: Ole Bachman, OB/Jakob Staun, DBTU

Forfatter: Jakob Staun
Kontaktperson tlf.: 43 26 21 17
Kontaktperson e-mail: jakob.staun@dbtu.dk