Lejr i Tyskland

Jeg er klar – og ser frem til et godt dansk VM!
På opfordring af sportchefen kommer her en artikel om sidste uges VM-lejr i tyske Rodenburg:

I onsdags tog Sartz og jeg til Frankfurt for at mødes med Finn og Maze som begge kom direkte fra deres respektive kampe i Frankrig. Sammen med Kreanga, som også kom fra kamp i Frankrig, tog vi den 2 timers lange køretur til Rodenburg. Samme sted havde vi holdt den sidste EM lejr op til de ret så gode dage under EM i Århus. Sportscentret er imponerende stort og ligger halvt op af en bjergside, men ikke desto mindre er det optimale forhold der møder os. Stor hal med taraflex(det røde gulv), Tibhar borde og Tibhar bolde, alt som det vil være til VM. Her skal vi tilbringe de næste 4 dage med landshold fra Tyskland, Japan, Kroatien og Belgien.

Træningen var meget individuelt tilrettelagt idet hvert land og hver spiller træner forskelligt op til en slutrunde. Nogle har småskader, andre behøver hvile, nogle servetræner og så er der japanerne, der bare træner derudaf. På mig virkede alle en tand eller to mere fokuseret under træningerne end jeg ellers har oplevet på ture og lejre rundt omkring. Alle spillere og ledere ved hvad der venter, og med spillere som Timo Boll, Kalinikos Kreanga, Jean Michel Saive, Dmitrij Ovtcharov, Christian Suss og Maze i hallen er det folk, som alle kan gøre en god figur og måske ligefrem gå frem og tage medalje om nogle uger i Kroatien. Jeg selv var lige rundt og køre nogle enkle sæt med Timo og Primorac, men ellers stod den på træning med spillere som Seiya Kishikawa, Kenta Matsudaira, Jun Mizutani, Yannik Vostes, Bastian Steger m.fl, så sparringen for min part var så afgjort godkendt.

Efter nogle pas af den kvalitet behøves en masse mad og hvile. Så mens vores sportchef rendte i det store FelsenBad, som var tilknyttet sportscentret, så brugte vi pauserne på at spise, sove og ellers forberede os på næste pas. Træningerne er som regel hårde, men når man samtidig træner med så gode spillere, som alle til dagligt spiller 1. bundesliga, den bedstre franske liga og/eller Champions League, så blir man presset endnu mere. Det gør, at man efter de 4 dage, plus sidste uges lejr med det svenske landshold i Eslöv, føler sig træt og nedtrænet, men samtidig utrolig skarp og fokuseret. En dejlig følelse som giver mod på mere træning og ikke mindst VM.

Personligt synes jeg lejren var en stor succes. God sparring, masser af træning og en masse erfaring og inspiration til de næste mange træningstimer. Under selve træningen spillede det ikke den store rolle for mig hvem jeg trænede med. Det er under kongebord og sæt/matchspil at mine styrker og svagheder blev udstillet. Mange af spillerne er så irriterende gode til at ændre spil hele tiden og så alligevel på samme tid udnytte mine svage sider. Jeg kunne stå efter nogle sæt eller en kamp og egentlig føle jeg havde spillet rigtig godt, men alligevel var kampen tabt 1-3 fordi min modstander bare ikke brændte nogle lette bolde. Nu var det ikke ren jammer det hele, og der var en del promenente navne der måtte forlade bordet som taber.

Efter lidt over 2 uger med lejre må jeg sige, at jeg selv og de 3 andre herrespillere virker i god form. Jeg tror at både doublen og Finn og Maze kan gøre det rigtig godt til VM. Jeg selv håber at klare kvalifikationen og tage en god skalp eller to. I doublen sammen med Bønne kan vi på gode dage slå rigtig mange gode par, så forhåbentlig topper vi i Zagreb. Formen i den sidste 1.5 måned har i hvert tilfælde været god, og holder jeg og de andre niveau, så kan det blive et godt og sjovt VM.

//Christoffer Petersen

Forfatter: Christoffer Petersen
Kontaktperson tlf.: 21 70 49 28
Kontaktperson e-mail: arne.madsen@dbtu.dk