Fra ø til ø

De smås Olympiske Lege
Lørdag middag drager fire spilere og en leder fra Grønlandsk BTU til den græske ø Rhodos, der er værter for Island Games 2007 – her skal de grønlandske spillere sammen med landets øvrige landshold kæmpe med andre “små ø-nationer” i disses pendant til OL.

Spiilerne er på damesiden Karliinannguaq Lundblad og Arnannguaq Lyberth, og på herresiden Malik Kleist og Aqqalu Nielsen, der sammen med assisterende landstræner Tommy Jørgensen drager til syv dages “Ø-lege” på Rhodos i det græske øhav.

Metalliske mål efter optimal optakt
Tommy Jørgensen er coach og leder ved sit første mesterskab i landsholdstrøjen – og forventningerne til turen og legene er store:

“Vi går efter en medalje i holdturneringen selvom vi er kommet i en svær pulje med både Jersey og Færøerne, der har rigtig gode spillere – efter holdturneringen er der individuel turnering, men vi tager en ting af gangen”, siger Coach Jørgensen, der bl.a. skal sætte sine spillere op mod den tidligere engelske topspiller og dobbelte ungdomseuropamester Carl Prean, der nu repræsenterer Guernsey.

“Vi har haft en optimal optakt på træningsopholdet i Danmark, hvor vi i både Tjele og Århus har haft god sparring hele ugen, så der er ingen undskyldninger på den front, hvis vi ikke er klar dernede”, siger landstræneren tilfreds om samarbejdet med Tjele Efterskole og DBTU i den forgangne uge.

– læs artikel fra sermitsiaq.gl om træningsopholdet i Danmark…

hårdt program i hårdt klima
Grønland skal spille hele otte holdkampe i løbet af de tre dage holdturneringen varer – derefter er der individuel turnering i ligeledes tre dage.

Turneringen starter først om en uge, men allerede søndag morgen lander truppen på Rhodos, hvor det op til turneringssart står på intens afklimatisering og let træning:

“Spillerne skal yde deres bedste i 40 graders varme – de er vant til 40 minusgrader hjemmefra, men har aldrig spillet i sådan nogle temperaturer”, siger Tommy Jørgensen, der blandt sine opgaver de næste 2½ uge har at de middelhavssol-uerfarne spillere skal undgå solskoldning og hedeslag!

Forårets dopingchok
Midt i maj, da forberedelserne til Island Games for lavor skulle tage fart, blev Grønlands BordTennis Union ramt af forbundets første dopingtilfælde nogensinde: Petrus Brønlund blev taget for brug af forbudte stoffer, og dermed mistede landsholdet sit stærkeste kort, og chancerne for succes blev væsentlig mindre:

“Selvom det er ærgeligt for både forbundet og spillerne, er det ikke noget, der vil påvirke os hernede – Petrus’ fravær er ikke et tema i truppen, selvom vi naturligvis godt kunne have brugt både hans spillestyrke og rutine”, siger Tommy Jørgensen om tabet af førstemanden.

Den assisterende landstræner ser altså med fortrøstning frem mod legene, og vil forsøge at fastholde det forøgede spiilehumør, der blev etableret under træningsopholdet i Danmark:

“Mit motto, når jeg arbejder med spillerne, er, at hvis man ikke har det godt, kan man heller ikke spille godt – det gælder først og fremmest om at mine spilere er godt tilfredse, så tror jeg det gode spil kommer af sig selv”…

Man kan læse mere om Island Games 2007 , der afvikles i perioden 30. juni – 6. juli, ved at følge linket – på gif.gl kan man ligeledes læse om bordtennislandsholdets deltagelse på Rhodos…

Forfatter: DBTU
Kontaktperson tlf.: 22 32 14 47
Kontaktperson e-mail: tommy@jbtu.dk