Stor jysk seriøsitet

JBTU’s Spilleudvalg deltog i Pinsen med 11 spillere og 4 ledere i det store Internationale stævne i Hasselt 90 km. fra Bruxelles. Stævnet er efterhånden blevet særdeles eftertragtet i Danmark, men det var første gang at JBTU deltog. Udover JBTU deltog 2 sjællandske klubber i år.

Efter en hård afrejse dag torsdag, stod fredag på afslapning og opladning til Pinsen´s 3-dages stævne. Spillerne brugte hviledagen i det enorme feriecenter Molenheide til at bade lidt, hvile sig og fodre de frit-gående påfugle.

jbtu_hasselt_fugl_300.jpg

Enkelte fik trænet lidt og en enkelt bil kørte sidst på eftermiddagen til Bruxelles for bl.a. at se Europa Parlamentet og den ved siden af liggende Kommission.

Lørdag morgen blev der fløjtet i gang til holdturneringen.

Drengeholdet bestod af Nichlas Middelhede, Sebastian Schubert, Michael Jørgensen og Rasmus Brunbjerg. Coach var Claus Arnsbæk.

Yngre drenge holdet bestod af Benjamin Sørensen, Mattias Christensen og Søren Agerskov. Coach var Tommy Jørgensen.

Juniorholdet bestod af Tobias Lau, Søren E. Nielsen, Jonas Agerholm og Alexander Schou-Jørgensen. Coaches var Lars-Henrik Sloth og Bertil Thøfner.

jbtu_hasselt_gruppe_300.jpg

Alle spillere var blevet ”advaret” om at man skulle spille mange kampe. Dette skyldes at stævnet afvikles med rigtig mange deltagere fra 32 forskellige klubber/forbund og spilles i 8 forskellige haller i – og omkring Hasselt Centrum.

Juniorholdet spillede mange gode kampe men spillede uafgjort og tabte knebent de ”forkerte” kampe. Dette resulterede i en samlet 7 plads i holdturneringen, hvor Norges juniorlandshold vandt.

Der var ingen af holdene vi ikke kunne slå men desværre toppede juniorerne ikke samtidig og derfor røg vi ikke i finalespillet. Alle spillede dog – på skift – godt og fik flotte sejre mod især de tyske hold.

Drengeholdet klarede sig resultatmæssigt bedst med en flot 2. plads. Finalen blev tabt 2-4 til et fælleshold fra Polen/Irland. Den fremadstormende Nichlas Middelhede vandt her 2 kampe.

I kvartfinale-spillet spillede holdet 3-3 mod samme hold, og 3-3 mod Hollands landshold. Semifinalen vandtes med 4-1 over Groningen fra Holland.

Yngre drengene, som for første gang var ude at spille internationalt, blev nr. 11. Også et flot resultat. Og alle spillede nogle drabelige og lange kampe.

I singleturneringen kom samtlige (!) danske spillere videre fra den indledende pulje.

Tobias Lau nåede kvartfinalen i juniorsingle. I en god og velspillet juniorkamp havde Tobias alle muligheder for videre avancement men desværre blev ingen af de 3 matchbolde udnyttet i 5. sæt.

Det var marginaler! Søren og Jonas mødte i 1/8-finalen begge tyskere fra et af top 4-holdene og måtte lægge sig med hhv. 1-3 og 0-3.

I drengerækken nåede Alexander (spillede drengesingle i individuelt), Michael og Nichlas alle til 1/8-finalen. Undervejs havde Nichlas den hårdeste vej, hvor han bl.a slog Norge´s bedste drengespiller.

ALEXANDER SCHOU-JØRGENSEN

Sebastian nåede til 1. runde, hvor det blev til et tæt 2-3 nederlag til en irsk spiller, mens Rasmus Brunbjerg blev kastet lidt for løverne mod Schweiz’ bedste, der vandt 3-0.

Benjamin Sørensen nåede i yngre drenge blandt de 16 bedste og pressede den samlede vinder fra Schweiz. Benjamin viste rigtig gode takter. Mattias og Søren nåede ikke lige så langt men spillede også en flot turnering.

Samlet set var det en sportslig opløftende turnering for JBTU. Lokalunionen fik sendt 3 talentfulde yngre drenge ud i Europa, som virkelig greb chancen og sugede til sig af erfaring. Samtidig viste de at der er muligheder fremover, men at det også kræver målrettet træning og fokusering hjemme i klubberne.

Drengene såvel som juniorerne viste også gode takter, men faldt indimellem lidt ned i det kendte ”danske hul”, nemlig at der er for stor afstand mellem den enkelte spillers laveste såvel som højeste niveau.

Spillerne fik også en indikation af hvor meget serv, returspillet og 3. bold (åbning) betyder i Europa. Ligeledes fik vi set hvor vigtigt det er at kunne holde hovedet koldt i svære perioder samt at kunne ændre taktik og bryde modstanderens rytme.

Vi holdt et par evalueringsmøder med holdene og alle har utvivlsomt fået noget med hjem i bagagen, der skal arbejdes videre med frem mod den kommende sæson.

SAMTLIGE spillere viste stor seriøsitet og vilje til at ville lytte og lære. Ingen var taget på badeferie. Alle fandt et godt spændingsleje og var klar i hovederne hver dag. Det var flot. Socialt var der et rigtigt godt sammenhold både blandt spillerne og lederne.

Efter stævnet blev der plads til lidt hygge med en gå-tur i Hasselt og et besøg i et mini Tivoli, inden turen tirsdag morgen igen gik mod Danmark.

Forfatter: Bertil Thøfner
Kontaktperson tlf.: 31 79 74 70
Kontaktperson e-mail: claus@jbtu.dk