Dagen før dagen

EM FOR UNGDOM 2007 BUTTERFLY FTZ ETTU

EM for Ungdom 2007 er så småt klar til at blive servet i gang – den danske trup er vel ankommet til Bratislava, der de kommende 1½ uge er opholdsstedet for de 12 spillere og fire coaches.

De første hold i kamp er herrejuniorerne og drengene, der begge spiller kl. 9:00 på åbningsdagen, men damejuniorerne først starter deres turnering kl. 19:00 samme dag.

Torsdag står på ”akklimatisering” og let træning inden det går løs fredag med de første holdkampe.

Der er fire debutanter i den danske trup – alle på drengeholdet, der altså må trække på coach Mads Sørensen for EM-erfaringer.

Ungdomslandstræneren har deltaget tre gange ved EM for Ungdom, og vandt i 1994 både guld og bronze.

Den meste rutinerede UEM-spiller er Mikkel Hindersson, der i Bratislava deltager i sit femte mesterskab – rekorden for flest deltagelser har Mie Skov og Michael Maze med hver syv.

Foruden de danske spillere og ledere forventes en stor skare af forældre, trænere og andre bordtennisinteresserede at valfarte til den slovakiske hovedstad for at de Danmarks udvalgte – en rekordstor ”tilskuertrup” på ca. 30 bordtennisroligans vil være at finde under alle eller nogle af de 10 dages turnering.

EM for Ungdom 2007 er en jubilæumsudgave – det er 50. gang, der afholdes ungdomseuropamesterskaber. Bratislava var sidst UEM-værter i 2000, mens Slovakiet trods landets kun 15-årige eksistens har afholdt mesterskaberne tre gange (siden 1997).

UEM varer 10 dage i alt: Holdturneringen varer fem dage, og efterfølges af en hviledag, inden den fire dage lange individuelle turnering afrunder mesterskaberne.

Danmark har en enkelt medalje at forsvare fra det seneste EM for Ungdom, der blev afviklet i Sarajevo – her vandt Kasper Sternberg/Mikkel Hindersson bronze i HJ Double.

Danske medaljer er det blev til en del af gennem den sidste snes år – i alt 21 stk. metal har de danske ungdomsspillere hjemtaget siden 1988, hvor Rhod Jepsen vandt DKs første UEM-medalje.

Fem af disse er af guld, hvor Michael Maze står for hele tre af disse: I Drenge Single/1996, samt i HJ Single/Double/1999. De sidste to er vundet i HJ Hold/1994 (med bl.a. Mads Sørensen på holdet) og af Martin Monrad i HJ Double/1995.

Læs mere om UEM 2007 ved at følge linket – og læs meget mere om ungdomslandsholdsarbejdet under Landshold -> Ungdom

 

Forfatter: DBTU
Kontaktperson tlf.: 29 62 35 05
Kontaktperson e-mail: mads.sorensen@dbtu.dk