Optakt til DED 2007/08 IV

SISU/MBK
Århsuianerne har oprustet kraftigt til denne sæson, og har både ambitioner til og mulighed for at vinde endnu et DM – det første, eneste og hidtil sidste kom i 2005.

Det er stadig Bela Katchiouriner, der formodes at være førstedame – hun har gennem hele sin tid i Danmark været uhyre stabil og vundet masser af kampe, så der er ingen grund til at tro det stopper nu.

Hun suppleres af en væsentlig del af det danske damelandshold, der har fundet sammen i det århusianske til denne sæson.

2x Pernille – Agerholm og Søndergaard – er de mest markante spillere blandt disse (også i landsholdssammenhængen), og vil selvsagt udgøre en yderst slagkraftig duo “bagved” Bela, når der skal uddeles finalepladser og medaljer sidst på sæsonen.

Pernille Søndergaard er nyt medlem i Århusklubben, og er “vraggods de luxe” fra hedengangne Team Hørning – hun har masser af elitedivisionsrutine, og skal nok vinde masser af kampe.

Pernille Agerholm får – trods sin flerårige seniorlandsholdssballast – først sin debut i den bedste damerække i denne sæson, men har kun elitedivisionen som sekundær række (!), da hun også skal passe sin egen klubs herredivisionshold i Rønde.

Mie Jacobsen var allerede i sidste sæson en del af Århusholdet, og var medvirkende til den opnåede slutspilsplads dengang – førsteårsjunioreren har fået plads i den århusiansk baserede damelandsholdssatsning, og vil også få plads på klubbens førstehold i en del kampe, da Agerholm ikke er med i alle.

Sisu/MBK er et rigtig godt bud på en finaleplads – bredden på holdet er enorm god i almindelighed og nærmest ekstrem god i i stærkeste opstilling, og det kan meget vel være nok til at nå helt til tops endnu en gang…

TRUP
Bela Katchiouriner
Pernille Søndergaard (Team Hørning)
Pernille Agerholm (Rønde)
Mie Jacobsen

AFGANG
Ingen

VEDBÆK
De forsvarende danske mestre har igen et mandskab, der kan være med helt i toppen – truppen er dog blevet smallere, og det kan betyde mestrene ikke står helt så stærkt som i sidste sæson, da de oftest ikke har stillet i stærkeste opstilling.

Førstedamen er der dog endnu – Dana Bentsen har aldrig tabt til en damespiller i Danmark, og vil også i denne sæson være favorit mod alle. Den spillende træner kan ikke blive dansk mester alene, men hendes obligatoriske 3-4 sejre luner altid, når man spiller til 6!

En svensk trio er de næstbedste på holdet, og med ustabiliteten i holdopstillingerne fra sidste sæson, er det på forhånd svært at gætte hvem der primært vil være at finde på holdet af Emily Ingves, Malin Haakansson og Pearl Lövgren.

Mit bud er førstenævnte, da hun spillede de fleste kampe i sidste sæson og endvidere var fast dame i slutspilskampene – hvor meget de øvrige to svenskere spiller, vil tiden vise.

Uanset hvem nordsjællænderne vælger at bruge af ovenstående, er det dog yderst kompetente spillere, der vil vinde masser af kampe – når de med!

Fast dame på holdet i grundspillet kan til gengæld blive Kathrine Ildal, der var netop det i sidste sæson – i slutspillet havde man udelukkende svenskerne som supplement til Dana Bentsen, og det kan meget vel blive scenariet også i dette forår.

Vedbæk har igen en stærk trup, og de værste modstandere kan blive dem selv, hvis de ikke stiller stærkt nok op i (for) mange kampe – dette kan man dog langt hen af vejen kompensere for qua sin suveræne førstedame, som nærmest i sig selv gør mestrene til forhåndsfavoritter…

TRUP
Dana Bentsen
Emily Ingves
Malin Haakansson
Pearl Lövgren
Kathrine Ildal

AFGANG
Felicia Falck (Ängby SK, Sverige)
Louise Strømberg (stoppet)

Under Danmarksturneringen -> Elitedivisionerne kan man læse mere om de 16 elitedivisionshold – ligeledes kan man læse nyheder om både denne og sidste sæson…

Forfatter: Henrik Sørensen
Kontaktperson tlf.: 43 26 21 12
Kontaktperson e-mail: gitte.hvid@dbtu.dk