Ping Pong så det batter

I forbindelse med DBTU-projektet Klubben i Fokus, hvor Tejn IF fra Bornholm deltager, er der blevet afholdt en skoleturnering i Nordlandshallen på, hvor der var hele 117 skoleelever, som prøvede at spille bordtennis.

Hele arrangementet fik fin omtale i den lokale presse, både det TV2 og Bornholms Tidende var tilstede – herunder kan læses artiklen af Tove Laursen, mens man kan se klippet fra TV2 Bornholm ved at følge linket.

Ping Pong så det batter
De hvide bolde fløj hid og did i Nordlandshallen i går, og der blev spillet bordtennis, så det battede noget, da 120 piger og drenge fra Kongeskærskolen mandag byttede matematikken og læsningen ud med ping pong. Det er Tejn Idrætsforening, TIF, der stod bag skoleturneringen, og målet er at få flere børn til spille bordtennis.

Formanden for TIF’s bordtennisafdeling, Niels Mogensen, styrer slagets gang, og han og de mange unge spillere har fornemt besøg af den tidligere holdeuropamester Allan Bentsen, der har taget turen over for at heppe på børnene.

Udvikling
Allan Bentsen spiller i den bedste række for BTK 61 i Roskilde, derudover er han landsholdspiller og konsulent i Dansk Bord-Tennis Union, og det er ikke første gang, han besøger nordlandet. Sidste år var han i Tejn for at sætte gang i et udviklingsprojekt.

– Vi vil selvfølgelig gerne gøre en indsats for at udvikle bordtennis, og TIF er en af de klubber, der har søgt om at være med i vores udviklingsprojekter. Og det drejer sig selvfølgelig om at udvikle en plan for, hvordan man kan blive bedre på bordtennisområdet, fortæller Allan Bentsen.

Og i Tejn gælder det om at genoplive og skærpe interessen for bordtennis, som i de sidste år har mistet spillere.

– Vi har et fint bordtennislokale i Tejn, men vi har mistet mange unge, siden Olsker Centralskole lukkede. Vi er gået fra over 50 spillere til godt 30, og der er sivet spillere fra hvert år siden skolelukningen, lyder det fra Niels Mogensen.

– Og nu skal vi have sat skub i bordtennissen igen!

Godt produkt
Og det skal Allan Bentsen og skoleturneringen hjælpe med.

– Vi er fem-seks ledere i Tejn, og jo flere vi er, des bedre er vi til at nå målet alene af den grund, at vi bedre kan løfte opgaven ved at fordele den på flere skuldre. Og det er vigtigt med ledere, der går ind for projektet, mener Niels Mogensen.

For når man skal tiltrække børn, så er det ikke nok, at kunne tilbyde træning og præstationer på det tekniske plan. Det gælder om at have mange bolde i spil.

– Det gælder om at kunne præsentere et godt produkt, og det betyder, at der også skal være aktiviteter for børnene, så det hele ikke ender i ren tørtræning. Der kan leges forskellige bordtennislege og laves sociale aktiviteter, der skaber fællesskab.

Og Allan Bentsen er enig.

– En god ting er for eksempel weekendsamlinger med overnatning, som efter vores erfaringer giver godt udbytte. Men det kræver, at der er mange folk på banen for at få det til at køre, herunder også forældrene.

Fremstød
Allinge-Sandvig Idrætsforening, ASG, har ikke bordtennis på programmet, og derfor rekrutteres der også fra Allinge-Sandvig, og formålet med skoleturneringen er da også at vække børnenes interesse for sporten.

– Vi har inviteret Kongeskærskolens 5., 6. og 7. klasser, og det er børn i den alder, vi skal have fat i. Yngre børn har endnu ikke motorik til at spille bordtennis, og turneringen er en del af vores fremstød sammen med en folder om sporten. Og det er nu, hvor fodboldsæsonen er afsluttet, og tiden er inde til at dyrke indendørssport, at vi skal have fat i børnene, mener Niels Mogensen, der har endnu et stik i ærmet.

Nemlig en opvisningskamp mellem Allan Bentsen og en af TIF’s ungdomsspillere, Victor Funch.

– Den kamp skulle jo gerne stimulere interessen. Det er aldrig dårligt at have en kendt og dygtig spiller som forbillede, og vi har fået rigtig god hjælp af Allan Bentsen.

Ud over Allan Bentsen har bordtennisafdeligen også har fået hjælp af DGI Bornholm.

– Vi har lånt 20 borde af DGI, og der er fyldt op omkring dem hele formiddagen. Og vi håber selvfølgelig, at turneringen giver nogle af børnene blod på tanden, så vi igen kan få rigtig gang i TIF’s bordtennisafdeling.

– Også selv om skolen er lukket.

Forfatter: Tove Laursen
Kontaktperson tlf.: 43 26 21 11
Kontaktperson e-mail: allan.bentsen@dbtu.dk