OB v Virum-Sorgenfri

OB – Virum-Sorgenfri
OB sluttede året af med en sikker sejr på 5-1 over den nedrykningstruede storklub fra Virum. Sejren betød at OB kan holde jul på 4. pladsen i Elitedivisionen mens Virum forbliver isoleret på jumbopladsen.

På forhånd var hjemmeholdet favoritter til kampen. Den favoritværdighed blev ikke mindre af at rutinerede Lars Hauth ikke var blevet klar til kamp efter sin fiberskade. Han blev erstattet af hårdtslående David Hindersson, der på sine gode dage kan være uhyggelig for alle. David var sammen med Daniel Engblom placeret i 2. parkryds mens Henrik Vendelbo og Martin Bremer skulle forsøge at gøre sig gældende i 1. parkryds.

OB stillede op med et rent svensk 1. parkryds personificeret i Mikael Mattiasson og Johan Björklund. I 2. parkryds skulle Morten Hyrup Rasmussen og Poul Sørensen forsvare de fynske farver.

I første runde skulle Björklund møde Vendelbo og Sørensen mod Engblom. Björklund viste lidt af de takter som han i mange år har vist i Sverige og vandt en flot kamp 3-1. I den anden kamp var presset på Engblom. Det var en kamp Virum skulle vinde for at gøre sig forhåbninger om at få point med hjem. Engblom starter også bedst og Sørensen laver for mange lette fejl. 1. sæt til Engblom, men som før i sæsonen formår Sørensen at kæmpe sig ind i kampen og vinde de tætte sæt. En nervøs og lidt rodet kamp får en maksimalt spændende afgørelse da kampen går i fem sæt. Engblom har matchbold ved 10-9 men Sørensen formår at holde hovedet koldt og vinder på sin anden matchbold 13-11. Stilling 2-0

Virum var nu i knæ og der skulle et lille mirakel til for at de skulle tilbage i kampen. Men hverken Hyrup eller Mattiasson var i julegavehumør. Mattiasson fik revanche for nederlaget i 2005 og vandt 3-0 over Bremer, der ellers ikke i denne kamp kunne klage over mangel på held. Mattiasson viste bare det overskud, han har når han er bedst, og så blev der ikke egentlig spænding om resultatet.

Hyrup spillede afslappet og med fantastisk vurdering på alle bolde mod Hindersson. Det betød at han stod rigtigt på stort set alle bolde og så laver den unge talentfulde spiller ingen fejl i serv, retur og åbningsspil. Når han rammer det niveau skal hans modstandere spille endnu bedre og det formåede Hindersson kun på få bolde. En meget sikker 3-0 sejr til Hyrup. Stilling 4-0

Efter pausen skulle 1. parkryds mødes. Björklund skulle i den femte kamp op mod Bremer. Normalt passer det Björklund med de tunge grundslag godt at møde defensive spillere. 1. sæt blev da også fuldstændig på svenskerens præmisser. Bremer ændrede taktikken til den mere offensive side, og lidt efter lidt fik han bedre og bedre fat i takt med at Björklund stod mere og mere stille. Kampen måtte dog i fem sæt selvom Bremer havde alle muligheder for at afgøre kampen i fire. Bremer var dog bedste spiller i kampen og vinder fortjent 11-6 i 5. sæt.

I mellemtiden havde Mattiasson dog vundet 3-0 over Vendelbo i en meget seværdig kamp med flere spektakulære bolde, og kampen var dermed afgjort til resultatet 5-1 til OB.

En god kamp for OB der hele kampen igennem spillede med overskud og gejst til glæde for de godt 40 tilskuere. OB skal i 2. halvsæson kæmpe for den vigtige 3. plads i rækken, der giver gode fordele i kvartfinalerne til foråret. Virum kan derimod se frem til et forår med kniven for struben. 2. halvsæson ligner en gyser, såvel i toppen som i bunden af rækken.

Under Danmarksturneringen -> Elitedivisionerne kan man læse mere om de 16 elitedivisionshold – ligeledes kan man læse nyheder om både denne og sidste sæson…

Forfatter: OB
Kontaktperson tlf.: 43 26 21 12
Kontaktperson e-mail: gitte.hvid@dbtu.dk