Knebent nederlag i Hillerød

DENMARKSWEDENDENMARKSWEDENDENMARKSWEDEN

Som så ofte før når det gælder bordtennis vandt Sverige over Danmark i den uofficielle landskamp i Hillerød lørdag eftermiddag.

Det var en noget utraditionel kampopstilling de to landstrænere Peter Sartz og Erik Lindh havde brygget sammen. Der blev spillet fem kampe, hvor Danmark havde fem forskellige spillere medens Sveriges bedste Jens Lundkvist spillede to kampe for Sverige.

Jens Lundquist, der er nr. 46 i verden, vandt den første kamp mod kasper Sternberg med 11-9 9-11 11-9 11-6. Sterberg gjorde ellers god modstand i de første sæt og det var tydeligt, at han er gået meget frem siden han er startet i den svenske elitserieklub Eslöv, der har kvalificeret sig til kvartfinalen i Champions League.

Martin Monrad gjorde come back på landsholdet efter næsten et års pause grundet en knæskade. Det var tydeligt, at Monrad mangler matchtræning, og især servereturerne var ikke skarpe nok mod Jon Persson, nr. 179 i verden. Svenskeren vandt 12-10 11-5 11-6

Finn Tugwell har ofte bragt Danmark tilbage efter 0-2 , men i Hillerød gik det ikke mod Jens Lundquist. Svenskere vandt 11-7 9-11 13-11 11-8.

Michael Maze viste god form og gav de 300 tilskuere i Hillerød en stor oplevelse , da han klart slog Johan Axelquist med 11-8 11-5 og 11-9.

Jakob Asmussen gjorde en fin indsats da han sikkert vandt over Lukas Rydén der ellers er placeret 60 pladser bedre på verdensranglisten. Cifrene 11-9 11-7 11-5.

– Det var en god kamp, men vi vandt desværre ikke de tætte sæt, sagde Peter Sartz efter kampen. Kasper og Finn lå i vinderposition men tabte. Kasper viste at han er gået frem og det var også en god indsats af Maze og Jakob Asmussen.

Det har været en god træningslejr uden skader, slutter Sartz fra FrederiksborgCentret.

Der har været perfekt i Hillerød med en strålende opbakning fra klub og alle involverede. Det er formentlig ikke sidste gang, vi har været i disse perfekte forhold.

DENMARKSWEDENDENMARKSWEDENDENMARKSWEDEN

14:15
Holdopstillingerne til Danmark v Sverige foreligger nu, og ser ud som følger:

Kasper Sternberg – Jens Lundquist
Martin Monrad – Jon Persson
Finn Tugwell – Jens Lundquist
Michael Maze – Johan Axelkvist
Jakob Asmussen – Lukas Rydén

13:45
TV-kanalerne TV2 & NEWS er begge på plads i Hillerød – TV2 SPORTEN vil lørdag aften bringe et sammendrag fra landskampen, mens der på TV2 NEWS vil flere korte LIVE-indslag fra kampen.

             

13:30
Danmark har lørdag eftermiddag udsigt til god kamptræning i forberedelserne til det forestående VM i kinesiske Guangzhou, der påbegyndes i slutningen af næste måned – “arvefjenderne” fra Sverige stiller op til træningskamp i Hillerød, hvor FrederiksborgCentret danner de nærmest perfekte rammer om landskampen, der serves i gang kl. 15.00.

Senere i eftermiddag følger startopstillingerne for de ho hold, men det skulle være sikkert og vist, at sportschef og coach Peter Sartz giver come back til Martin Monrad, der pga. af en ondartet knæskade ikke har spillet siden foråret.

Holdopstillingerne følger her på dbtu.dk – Danmark og Sverige vælger mellem følgende spillere:

DANMARK
Michael Maze
Finn Tugwell
Martin Monrad
Kasper Sternberg
Christian Larsen
Jakob Asmussen

SVERIGE
Jens Lundquist
Per Gerell
Robert Svenson
Johan Axelquist
Jon Persson

Forfatter: Madsen & Sørensen
Kontaktperson tlf.: 21 70 49 28
Kontaktperson e-mail: arne.madsen@dbtu.dk